Crin Antonescu, secrete despre pactul de coabitare între Traian Băsescu și Victor Ponta
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Crin Antonescu spune, referitor la faptul că ar fi fost consultat la documentul de coabitare între Victor Ponta și Traian Băsescu, că acest aspect reprezintă o nouă minciună sfruntată pesedistă. Crin Antonescu vorbește și de persoanele cu care s-ar fi întâlnit Traian Băsescu înainte de semnarea pactului de coabitare. 

Crin Antonescu a dezvăluit, într-un interviu pentru Gândul, câteva dintre secretele pactului de coabitare între Traian Băsescu și Victor Ponta. De asemenea, acesta a ținut să precizeze că nu a avut nicio legătură cu acest pact, față de acuzațiile care se vehiculează că ar fi lucrat chiar pe aceasta.

"Este o minciună sfruntată, una din lungul şir de minciuni pesediste. Eu nu am consultat şi cu atât mai puţin nu am lucrat, modificat ceva pe un document a cărei existenţă sau a cărei necesitate mai bine zis am negat-o în permanenţă, inclusiv în cursul întâlnirii avută la Cotroceni. Nu am fost niciodată de acord cu acest document, cred că nu l-am citit niciodată de la cap la coadă cu atenţie, l-am răsfoit, ca să zic aşa...", a declarat fostul lider PNL.

Citește și: Disputa Ponta - Pivniceru, dezvăluiri Antonescu pentru DC News

"În seara când am fost la Cotroceni, au avut loc nişte discuţii în care, în permanenţă, eu am susţinut ideea că nu este nevoie şi nu e cazul să semneze aşa ceva. Dacă e vorba de chestiuni punctuale, două – trei, nu mai multe, i le-am indicat domnului Ponta ca exemplu pentru faptul că un asemenea document este aberant. Vorbea, spre exemplu, de o anumită formă a legii sănătăţii, îmi aduc aminte lucrul acesta, pe care l-am dat şi discuţia cu domnul Ponta şi cu domnul Ponta şi Băsescu. Că o lege nu poate face obiectul unei negocieri între Parlament, Guvern şi preşedinte. Că o lege este atributul legislativului sau într-o anumită formă a Guvernului şi că preşedintele nu are nici o treabă cu asta.

Citește și: Victor Ponta: Am avut un 'deal' cu Crin Antonescu. A fost incorect

Acestea sunt minciuni pesediste care încearcă să prezinte un Victor Ponta şi un PSD mari anti-băsişti, dar care au făcut toate aceste compromisuri. O minciună este că eu m-am înţeles cu domnul Ponta asupra propunerilor de procurori. Domnul Ponta s-a înţeles cu domnul Băsescu, nu cu mine, care am fost împotriva acestei formule, care doream o formulă cu oameni noi, o susţineam pe Mona Pivniceru la Ministerul Justiţiei, care lucra după regulile stabilite de Comisia Europeană la o asemenea formulă.

Ideea penibilă, minciunea penibilă, că domnul Ponta s-a înţeles cu mine ca să facă aceste lucruri impopulare şi eu să le critic şi domnia sa să le asume, este demontată tot de memoria arhivei. De fiecare dată când eu am spus nu e bine asta, nu sunt de acord cu asta a intrat în polemică cu mine, apărând punctul de vedere pe care l-a adoptat".

Citește și: Antonescu: Ponta, ai să-l regreți pe Băsescu

Crin Antonescu lasă să se înțeleagă și numele unui apropiat al lui Victor Ponta care s-ar fi întâlnit cu Traian Băsescu înainte de semnarea pactului de coabitare. 

"Convingerea mea este că da, dar este prea puţin important, prea puţin interesant să discutăm acum despre întâlnirile văzute sau nevăzute ale domnului Dragnea. Responsabilitatea politică este a domnului Ponta şi este a mea. Este o chestiune între mine şi domnul Ponta", a declarat Crin Antonescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel