Crin Antonescu despre Klaus Iohannis: Îmi doresc să se delimiteze de partizanii clasici ai lui Traian Băsescu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Crin Antonescu a declarat, la DCNews Live , că își dorește ca președintele ales al României, Klaus Iohannis, să se delimiteze de "particazii clasici" ai lui Traian Băsescu.

"Nu putem să aplicăm prezumția de inocență partizanilor clasici ai dlui Băsescu, care s-au năpustit, înainte și mai ales după rezultatul acestor alegeri, încercând să se legitimeze drept susținători și chiar creatori ai învingătorului din aceste alegeri. Trebuie să vă spun, o chestiune cu titlu strict personal, că aștept ca, sub o formă cât se poate de elegantă, președintele ales să se delimiteze de acești oameni, de așa-zisa lor susținere", a spus Crin Antonescu, moment în care jurnalistul Bogdan Chirieac a intervenit:

"Ca să înțeleg bine ceea ce ați spus: vă așteptați ca dl Iohannis să se delimiteze de mulți dintre cei din PDL, care până la urmă l-au ajutat să ajungă la Cotroceni?"

"Eu nu vorbesc acum. Eu am înțeles din ce spunea că vizează acei așa-numiți directori de opinie. Să dăm nume: gândiți-vă că de la dl Andrei Pleșu la dl Vladimir Tismăneanu, la dl Mircea Cărtărescu, care la un moment dat se dezgustase atât de tare, încât după suita de volume pro-Băsescu pe care le-a scris, nu mai scria despre politică. Toți acești oameni, astăzi, încearcă să dea un anumit sens, încearcă, după părerea mea, să falsifice acest rezultat. Acest rezultat nu este nici delegitimarea referendumului, nici legitimarea băsismului, nici legitimarea atitudinii pe care astfel de oameni au avut-o vreme de zece ani fără niciun moment, fără nicio undă, fără niciun punct critic față de abuzuri și aberații pe care Traian Băsescu și oamenii săi le-au comis.

Și în sensul acesta n-am zis neaparat că mă aștept, am spus că mi-aș dori", a răspuns fostul președinte liberal.

Vezi și: Antonescu explică de ce Ponta a pierdut alegerile prezidențiale 2014

Vezi AICI interviul acordat de Crin Antonescu la DC News LIVE - partea I

Vezi AICI interviul acordat de Crin Antonescu la DC News LIVE - partea a II-a 

Vezi AICI interviul acordat de Crin Antonescu la DC News LIVE - partea a III-a 

Vezi AICI interviul acordat de Crin Antonescu la DC News LIVE - partea a IV-a 

Vezi AICI interviul acordat de Crin Antonescu la DC News LIVE - partea a V-a

Vezi AICI interviul acordat de Crin Antonescu la DC News LIVE - partea a VI-a


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel