Crin Antonescu: Dacă PSD vrea candidat la președinție, PNL trebuie să primească funcția de premier
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp
agerpres_7286932
agerpres_7286932

Președintele PNL, Crin Antonescu,  le-a atras atenţia partenerilor de guvernare că dacă doresc menţinerea USL, dar şi impunerea unui candidat social-democrat la preşedinţie vor trebui să cedeze funcţia de prim-ministru liberalilor.

"Dacă la momentul respectiv, un om din PSD, premierul să zicem, va fi cel mai bine plasat în sondaje ca intenţie de vot pentru preşedinţie, nu în alte sondaje – încredere, frumuseţe, simpatie, atunci el ar putea spune: 'Bine, eu candidez la preşedinţie şi atunci postul de prim-ministru revine PNL'", a spus Antonescu la emisiunea "După 20 de ani", adăugând că "aşa ceva este foarte puţin probabil".

Președintele PNL a vorbit și despre  strategia pe care o va aborda în campania prezidenţială, plecând de la experienţa anterioarelor campanii electorale.

 După ce a anunţat în spaţiul public organizarea unei dezbateri şi realizarea unui "pact pe justiţie", Crin Antonescu doreşte un nou pact naţional între forţele politice privind exploatarea resurselor naturale. Pentru şeful liberalilor, proiectul Roşia Montană reprezintă un eşec al colaborării în interiorul USL, un "accident".

 El a adăugat că indiferent dacă proiectul trece sau pică în Parlament, USL nu se va rupe din acest motiv.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel