Criminalul sadic acuzat că a ucis un copil de 10 ani, trimis în judecată
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Vasile Miron, considerat un criminal sadic, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului General pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi profanare de cadavre sau morminte, el fiind acuzat că a ucis, în mai 2015, un băiat de 10 ani dintr-o comună din judeţul Iaşi.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, pe 29 mai 2015, aflat în localitatea natală, satul Covasna din judeţul Iaşi, Vasile Miron a aplicat cu un corp contondent, în mod repetat, lovituri unui copil de 10 ani, care a decedat, în urma leziunilor traumatice suferite. Î

n noaptea de 30/31 mai 2015, Vasile Miron a revenit la locul tragediei, a înfăşurat capul şi partea superioară a corpului într-un sac de rafie, iar partea inferioară a învelit-o într-o pătură, legând mai apoi cadavrul cu o bandă textilă şi cu sârmă ghimpată.

Pentru a nu fi descoperit cadavrul, Vasile Miron l-a transportat în braţe până la o râpă în care se adună ape pluviale, unde l-a ascuns.

Corpul băiatului a fost astfel expus o lungă perioadă de timp condiţiilor de mediu, insectelor şi rozătoarelor, ceea ce a determinat distrugerea ţesuturilor moi, fiind scheletizat la data când a fost descoperit - 26 septembrie 2015. Raportul de expertiză antropologică efectuat în cauză a concluzionat că oasele descoperite şi analizate sunt de natură umană şi provin de la un copil.

De asemenea, expertiza a relevat o fractură complexă a cubitusului stâng, produsă perimortem, cel mai probabil prin acţiunea unui corp contondent, în cadrul unei tentative de apărare din partea victimei. Decesul a putut surveni cu 3 - 4 luni înainte de descoperirea scheletului.

Identificarea cadavrului s-a efectuat pe baza articolelor de îmbrăcăminte şi încălţăminte de către mama victimei.

Expertiza ADN efectuată în dosar a confirmat faptul că scheletul aparţine copilului Alexandru Andrei Agape. Presa locală a relatat că băiatul provenea dintr-o familie săracă şi mai avea trei fraţi, fiind nevoit să muncească cu ziua prin sat.

A fost văzut în viaţă ultima oară pe 29 mai 2015, când s-a urcat într-o căruţă cu doi străini. Părinţii i-au anunţat dispariţia abia după 10 zile, crezând că băiatul era la o stână, unde mai muncea pentru mâncare. Trupul copilului a fost descoperit de un sătean într-o râpă, la zeci de metri distanţă de drumul principal, într-o zonă cu vegetaţie, iar anchetatorii au stabilit că el a fost ucis cu cruzime.

Încă de la începutul anchetei, Vasile Miron a fost principalul suspect, însă el a reuşit să fugă în Germania. Ulterior, pe numele lui a fost emis un mandat european de arestare, fiind apoi depistat în Germania şi adus în ţară pe 8 ianuarie 2016.

Dosarul se judecă la Tribunalul Iaşi. Vasile Miron este considerat un criminal sadic, el fiind inculpat în anul 2002, după ce a violat şi ucis o fată de 17 ani, care venise la colindat de Crăciun. Anchetatorii au stabilit că el a invitat-o pe adolescentă în locuinţa sa din localitatea Tunari de lângă Bucureşti, unde a încercat să o violeze. Pentru că fata s-a opus, bărbatul a omorât-o şi a ascuns cadavrul în WC-ul din curte.

Fata provenea din clanul 'Belgienilor', iar membrii acestuia au încercat să dea foc locuinţei lui Vasile Miron, când au aflat că acesta a omorât-o pe adolescentă, în sat izbucnind o adevărată revoltă. Familia lui Vasile Miron relata atunci că bărbatul făcuse puşcărie pentru furt de maşini şi devenea foarte violent când consuma băuturi alcoolice. Vasile Miron a cooperat atunci cu anchetatorii, recunoscându-şi fapta, motiv pentru care a fost condamnat în anul 2003 la 15 ani de închisoare, însă a ieşit din detenţie după 10 ani pentru bună purtare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel