Crimele din Vaslui și Brăila care au șocat România, analizate de Dan Antonescu. "Nu putem exclude crima pasională sau crima mesaj"
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Criminologul Dan Antonescu a analizat cele două crime care au șocat România.

Un bărbat din Vaslui, a mărturisit că a ucis un alt bărbat și l-a ascuns într-un geamantan pe care l-a abandonat la marginea unui drum. Se pare că motivul crimei ar fi fost gelozia, individul fiind furios că victima întreținea relații sexuale cu partenera sa, ceea ce l-ar fi determinat să comită omorul. Acesta a fost ajutat chiar de concubina sa.

Conform anchetatorilor, suspecții ar fi parcurs pe jos o distanță de 8 kilometri în încercarea de a-și ascunde urmele. Totodată, în această perioadă, ei au transmis live pe Facebook și au pretins că se află în București, în realitate fiind în Vaslui. Cei doi ucigași au mărturisit că tot ei au omorât o femeie în urmă cu un an. Victima practica prostituția în casa lor. Atunci când a vrut să plece, a fost omorâtă. Se pare că victima ar fi avut o datorie de 3000 de lei la cuplul criminal, susține Antena 3 CNN.

În Brăila a avut loc un alt caz șocant. O femeie a fost descoperită decedată, cu semne de agresiune fizică. Autoritățile investighează crima, menționând că victima era un cunoscut medic stomatolog și avea propriul cabinet, acolo unde a și fost găsită decedată. Se pare că apelul de urgență a fost efectuat chiar de soțul victimei. Femeia făcea lecții în poligonul de tragere, de unde anchetatorii au dedus ca aceasta se temea pentru viața sa și se pregătea de cel mai negru scenariu.

Cazurile din Vaslui: L-a ucis și l-a băgat în troller. A ucis-o pentru că nu mai voia să practice prostituția

 

Criminologul Dan Antonescu, a abordat cele două cazuri, realizând o analiză a acestora într-o intervenție la Antena 3 CNN. 

"O dispariție foarte bine documentată, dar era firesc să existe probleme, pentru că vorbim de o zonă de promiscuitate, de o zonă unde moralitatea este la un nivel extrem de scăzut și consumul de alcool, respectiv comportamentul față de victimă, puteau permite analizarea acestei dispariții ca o plecare voluntară. Pe cale de consecință nu exista vreo suspiciune de faptă penală.

Acum, această crimă proaspătă, cea de săptămâna aceasta, a fost instrumentată corespunzător. Anchetatorii au reușit să obțină date și despre cealaltă victimă. E clar, ancheta este acum pe făgașul cel bun. Repet, acolo nu vorbim altceva decât despre promiscuitate, despre un mod rudimentar de abordare a problemelor umane. Îl ascultăm și pe soțul ei, al victimei, cea de anul trecut, și e greu. E foarte greu să poți înțelege un astfel de mod de gândire", a spus Dan Antonescu.

Cazul din Brăila: Crima Pasională sau crima Mesaj

 

"Dacă anchetatorii nu au dat un comunicat în care să explice în ce stadiu este cercetarea în acest dosar, atunci înseamnă că nu există câteva variante de lucru care vor duce la identificarea autorului sau autorilor. Eu cred că e vorba de unul singur. Este firesc să adune probe până când vor face primul pas, adică reținerea suspectului. Ulterior, probele se vor înmulți și se va ajunge și la arestare.

Aici aș fi vrut să punctăm două sau trei variante de lucru. Vorbim despre o femeie tânără, frumoasă, care a sfârșit într-un mod tragic. Este clar că nu putem exclude acea crimă pasională, fie că vorbim de gelozie, de răzbunare, de invidie, toate având la bază sentimente. Să nu uităm că soțul, cât și fratele victimei, și mai mulți apropiați ai victimei, trebuie verificați ca nu cumva din cauza lor să se fi ajuns aici.

Nu poate fi exclusă nici crima mesaj. Adică o impunere pentru cineva să facă sau să nu facă ceva. Dacă nu a dat curs acelei impuneri, atunci s-a transmis mesajul. De aici, au fost situații în care gesturi de mare violență au fost exercitate tocmai pentru a convinge pe cineva să facă sau să nu facă ceva. Fie că vorbim de afaceri, de returnări, de ceva. Mă rog, în zona aceasta a infracționalității capătă dimensiuni aparte", a explicat criminologul Dan Antonescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel