Crime care au dat peste cap România. Cine este ucigașul de la care a pornit zicala „ca Berilă”
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
România „ascunde” multe crime șocante. Printre cei mai cunoscuți ucigași români se numără bărbați care au jefuit și omorât zeci de persoane în moduri de neimaginat, dar și o femeie ce ascundea în subsolul locuinței sale cadavrele tuturor amanților și soților.

Locul 5 - Iancu Berilă, „ucigașul brutarilor”

Iancu Berilă, supranumit „ucigașul brutarilor” a acționat în timpul celui de al Doilea Război Mondial. Zicala „ca Berila” a pornit de la acest ucigaș și desemnează indivizul care vrea să îngrozească cu fapte odioase. Majoritatea victimelor lui Iancu Berilă erau brutari. Bărbatul a ucis cel puțin 20 de oameni, în același mod: „ucigașul brutarilor” își studia potențialele victime, afla unde își țin banii și ataca noaptea.

S-a stins din viață după ce a reușit să evadeze, în urma muncii extreme la care fusese supus.

Locul 4 - Măcelarul din Iași

În 1935, în curtea unui imobil, au fost descoperite șase cadavre îngropate la mică adâncime. Toate, cu urme de lovituri cu un corp contondent.

Fostul proprietar al imobilului, Vasile Tcaciuc, aflat deja după gratii pentru mai multe jafuri și tâlhării, a recunoscut într-un final uciderea și ciopârțirea a șase victime. Ulterior s-a ajuns la concluzia că în cinci ani, basarabeanul omorâse 26 de persoane, printre care și un copil. „Măcelarul din Iași” își comandase și un topor special.

Vasile Tcaciuc a fost ucis pe loc prin împușcare în timpul reconstituirii uneia dintre crime, când a încercat să scape prin fugă.

Locul 3 - Florea Rîmaru: ucigașul descoperit întâmplător, după ce a murit

În anul 1944, cinci femei au fost ucise cu bestialitate. Criminalul nu a fost identificat, ținând seamă că amprentele nu se potriveau cu nimic din baza de date. În anii '70, când numele criminalului Ion Rîmaru era pe buzele tuturor, criminaliștii au constatat că amprentele lui sunt identice cu cele de atunci. Doar că, pentru că trecuseră peste 25 de ani, infractorul ar fi trebuit să aibă o vârstă destul de înaintată, iar Ion Rîmaru a fost exclus de pe listă.

La exact un an de la execuția lui Ion Rîmaru, în 1972, apariția la INML a cadavrului unui bărbat care aparent căzuse din tren avea să ducă la rezolvarea misterului. Era Florea Rîmaru, tatăl celui mai cunoscut asasin din România și criminalul din 1944. 

Locul 2 - Ion Rîmaru, cel mai cunoscut criminal București 

Ion Rîmaru a fost găsit vinovat de trei omoruri deosebit de grave, un omor calificat, șase tentative de omor, cinci violuri, o tentativă de viol și mai multe furturi și tâlhării. 

În acest caz, specialiștii Institutului de Medicină Legală au reușit în premieră mondială să reconstituie portretul robot al ucigașului după amprentele dentare. 

Ion Rîmaru a fost arestat în căminul studențesc al Facultății de Medicină Veterinară. Student în anul 3, Rîmaru și-a recunoscut faptele și a primit pedeapsa cu moartea. În același an, a fost executat prin împușcare. Ultimele sale cuvinte au fost: „Chemați-l pe tata. El este de vină.”

Locul 1 - „Văduva Neagră”, femeia care ținea 35 de cadavre la subsol 

Vera Renczi, supranumită „Văduva Neagră”, s-a născut la sfârșitul secolului al XIX-lea, în București, în urma relației dintre un om de afaceri ungur și o româncă. După vârsta de 13 ani, odată cu moartea mamei ei, Vera a fost mutată de tatăl sau la Berkerekul, în fosta Iugoslavie. Adolescența a fost presărată cu multe aventuri și scandaluri. Vera Renczi îl cunoaște apoi pe Karl Schick, un influent bancher austriac, cu care se căsătorește. În viața lor apare și un copil, Lorenzo. La mai puțin de un an, Karl a dispărut misterios. 

„Văduva Neagră” le-a spus tuturor că austriacul a părăsit-o și că a decedat într-un accident de mașină, în România. Vera Renczi s-a recăsătorit cu Joseph Renczi, un om de afaceri sârb, care a dispărut în aceleași condiții. 

A urmat o perioadă în care Vera Renczi și-a tot chemat amanții la moșie și s-au sesizat alte dispariții. La insistențele soției unuia dintre ei, s-au făcut descinderi și, la subsolul conacului, autoritățile au găsit 35 de sicrie de zinc. Acolo se odihneau toți amanții Verei, alături de Lorenzo, ucis de Vera după ce i-a descoperit secretul, potrivit descopera.ro.

Vera i-a ucis pe toți otrăvindu-i cu arsenic. „Văduva Neagră” a murit într-o închisoare de maximă securitate, în urma unei hemoragii cerebrale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel