Crime Caracal. Dosar penal pentru un bărbat care a vrut să ajute familia Luizei. Vasile Dănilă: Meritam o medalie, nu dosar penal
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 29 iul 2019, 18:39
WhatsApp
Vasile Dănilă, un bărbat care a declarat că a vrut să ajute familia Melencu după dispariţia Luizei, reclamă că DIICOT Craiova i-a făcut dosar penal pentru intervenţia în caz, cu toate că autorităţile s-au mişcat cu mare dificultate în cazul dispariţiei Luizei. 

"Pe 27 mai a apărut o informaţie, pe reţelele de socializare, conform cărora Luiza Melencu este dispărută. Un prieten de-al meu foarte bun m-a întrebat dacă îi ajutăm. Am luat legătura cu mama fetei, o femeie extraordinară, păcat de ce i s-a întâmplat. Îmi vine să plâng, ca bărbat la 43 de ani... Nimeni nu face nimic, copiii ne mor, şi DIICOT îmi deschide mie dosar penal, pentru că am vrut să ajut. Meritam o medalie, nu dosar penal! Mi-a spus procurorul că am un dosar penal, pe motiv că doamna Melencu mi l-ar fi deschis. Dânsa spune că nu există aşa ceva, că eu am ajutat-o, cum să îmi facă rău. Pe parcurs, a doua oară mi s-a spus că am încurcat ancheta", a spus Vasile Dănilă la Antena 3. 

Anchetă în mai puţin de o oră

"Lucrurile stau în felul următor. Mihaela Luiza a dispărut la jumătatea lui mai. Când a apărut informaţia, pe la început de iunie, că fata ar fi prin Elveţia, eu nu am stat degeaba. Am sunat la poliţia din Elveţia, mi s-au cerut datele şi numărul de telefon şi ulterior am fost contactat. Am explicat cine sunt, am dat toate datele Luizei, am lăsat numărul mamei şi le-am spus că dânsa nu vorbeşte engleză şi nici germană. Mi-au spus că în două ore vor face o razie la o adresă care circula pe internet cum că acolo ar fi Luiza. În 40 de minute, mi-au dat o fotografie pe whatsapp a unei fete de la adresa aceea, care nu era din păcate Luiza. În 40 de minute ei au reacţionat! Am sunat şi la numărul unde se sesizează dispariţiile de copii din Europa, să o caut pe Luiza şi acolo. 

Procurorul DIICOT m-a întrebat despre aceste date şi chiar i-am întrebat ce rău am făcut dacă vreau să caut o fată. Nu mai ţin minte cum îl cheamă, credeţi-mă. M-am pierdut cu firea atunci, am crezut că e altcineva la capătul firului şi că e o glumă! Mi s-a spus că am încurcat ancheta poliţiei. Care anchetă, că două săptămâni nu s-a făcut nimic", a mai spus Vasile Dănilă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?