CRIMĂ rezolvată după 60 de ani. O fetiță de 9 ani fusese răpită și omorâtă în 1964, în timp ce mergea la școală. Cum a fost găsit ucișașul
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
CRIMĂ rezolvată după 60 de ani. O fetiță de 9 ani fusese răpită și omorâtă în 1964, în timp ce mergea la școală. Cum a fost găsit ucișașul / Foto: Pixabay, de Filmbetrachter
CRIMĂ rezolvată după 60 de ani. O fetiță de 9 ani fusese răpită și omorâtă în 1964, în timp ce mergea la școală. Cum a fost găsit ucișașul / Foto: Pixabay, de Filmbetrachter
Ucigașul unei fetițe de 9 ani a fost descoperit la 60 de ani de la crimă.

O probă ADN și un expert în genealogie în vârstă de 20 de ani au ajutat poliția din SUA să identifice bărbatul care a răpit, violat și ucis o fetiță de 9 ani, într-un caz care a zguduit un mic oraș din Pennsylvania în urmă cu aproape șase decenii, scrie CBC News.

Poliția de stat a exhumat corpul atacatorului mort de mult timp luna trecută și a spus că ADN-ul acestuia se potrivea exact cu ADN-ul lăsat pe jacheta victimei, Marise Ann Chiverella, în vârstă de 9 ani, care a fost răpită în dimineața zilei de 18 martie 1964, în timp ce mergea la școală, în Hazleton, la aproximativ 80 de mile nord de Philadelphia. Cadavrul ei a fost găsit în după-amiaza aceea într-o groapă de cărbuni din apropiere. Autoritățile spun că a fost violată și sugrumată.

Cine este criminalul


Poliția l-a identificat pe ucigașul ei drept James Paul Forte, un barman cu antecedente de agresiune sexuală violentă, care a murit din cauze naturale în 1980, la vârsta de 38 de ani. Poliția a spus că Forte, care avea 22 de ani la momentul crimei și nu avea nicio legătură cunoscută cu fetița sau familia ei.

Generații de anchetatori ai poliției de stat l-au urmărit pe ucigașul lui Marise. Mai mult de 230 de membri ai departamentului au fost implicați în anchetă la un moment dat, dar așa și nu au putut să îl găsească pe vinovat până acum.

Dubla crimă de la Iași. Probele ADN care arată că Ahmed Sami el Bourkadi a mințit. Ce au descoperit anchetatorii în vila groazei

Sângele lui Ahmed Sami El Bourkadi, principalul suspect al dublei crime de la Iași, a fost descoperit în vila în care au fost uciși cei doi îndrăgostiți, Youssef Ajniyah şi Vanessa Burlacu. Acest lucru îl plasează pe tânăr la locul faptei. Marocanul a negat în permanenţă că a mai intrat în casa celor doi după ce a plecat în seara de 8 decembrie de la mica petrecere cu victimele.

"Au fost trimise la Bucureşti mai multe seturi de rămăşiţe de îmbrăcăminte. Au fost descoperite urme de sânge aparţinând lui Ahmed Sami el Bourkadi, la locul faptei", au precizat surse apropiate anchetei pentru Ziarul de Iași. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel