Crimă Prahova. 10 ani de închisoare pentru un bărbat care şi-a ucis concubina după ce a aflat că avea 35 de ani și nu 28
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Un bărbat din Prahova a fost condamnat la 10 ani de închisoare, după ce și-a ucis concubina și a aruncat-o într-o râpă.

Un bărbat care, în septembrie 2020, şi-a ucis concubina şi apoi i-a aruncat trupul într-o râpă dintr-o zonă împădurită a comunei Cosminele a fost condamnat, miercuri, la zece ani de închisoare şi la plata unor despăgubiri civile de 150.000 de euro, transmite Agerpres.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, inculpatul, care şi-a recunoscut fapta şi se află încarcerat la Penitenciarul Mărgineni, a primit o pedeapsă de zece ani de detenţie, instanţa dispunând, totodată, prelevarea de probe biologice de la acesta, în vederea introducerii profilului genetic în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare.

De asemenea, inculpatul este obligat să plătească familiei victimei despăgubiri civile de 150.000 de euro şi să plătească pensie de întreţinere fiului minor al victimei până când acesta va împlini 18 ani. Decizia instanţei nu este definitivă.

Detalii despre crimă



La începutul lunii octombrie 2020, procurorul de serviciu al Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova a fost sesizat în legătură cu faptul că pe raza comunei Cosminele, într-o zonă deluroasă împădurită, a fost găsit un cadavru, se arată într-un comunicat emis, la acel moment, de Parchet. Anchetatorii spun că locul le-a fost indicat organelor de poliţie, care investigau dispariţia unei persoane de sex feminin, chiar de posibilul autor al omorului.

"Cercetările efectuate până la acest moment au evidenţiat faptul că la data de 25.09.2020 victima a avut un conflict spontan cu inculpatul A. F. C., cu care avea o relaţie apropiată, chiar în zona în care a fost găsit cadavrul. În acest context, inculpatul a aplicat mai multe lovituri cu pumnii victimei, după care a strangulat-o, acţiuni care au condus la deces", precizează sursa citată.

Motivul halucinant, invocat de bărbat

Concubinul victimei a recunoscut că a ucis-o, după ce iniţial a minţit în cadrul audierilor, se arată în motivarea Tribunalului Prahova care a dispus arestarea preventivă a inculpatului. Conform sursei citate, concubinul victimei le-a mărturisit anchetatorilor că a cunoscut-o pe aceasta în luna august pe Facebook, cei doi având o relaţie care s-a încheiat după ce bărbatul a aflat că femeia a avut anterior o căsnicie din care au rezultat doi copii.

Bărbatul a recunoscut că a ucis-o şi i-a abandonat trupul într-o prăpastie. Conflictul dintre cei doi a fost provocat de faptul că bărbatul a aflat că femeia avea 35 de ani şi nu 28, aşa cum susţinea atunci când s-au cunoscut pe Facebook, dar şi că aceasta avea doi copii dintr-o căsătorie anterioară. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel