Crimă în Bolintin Vale. Bode acuză PUTREGAIUL unui sistem degradat: Am dispus măsuri rapide
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto Facebook Lucian Bode
foto Facebook Lucian Bode
Ministrul de Interne, Lucian Bode, a reacționat în urma crimei din Bolintin Vale. 

Iată ce a declarat ministrul de Interne, Lucian Bode, despre crima din Bolintin Vale: 

- Această tragedie a scos la iveală, încă o dată, putregaiul unui sistem care s-a degradat de la an la an, în ultimii 30 de ani. 

- Resursele umane sunt insuficiente și câteodată s-au dovedit slab pregătite, câteodată în cârdășie cu puterea politică locală și câteodată în cârdășie cu infractorii de la nivel local. 

- Bolintin Vale este o comunitate cu aproape 15.000 de locuitori, iar, la ultimul recensământ, a reieșit că aproximativ 15% din populație e activă. Avem sute de comunități în România din această categorie în care, din 15.000 - 20.000 de locuitori, aproximativ 2000 - 3000 reprezintă populație activă. Ceilalți nu sunt nici șomeri, nici nu înregistrează alte venituri. Ne punem întrebarea din ce trăiesc și avem și răspunsul de unde aceste cifre alarmante pe zona infracționalități, a furturilor ș.a.m.d

- Am dispus măsuri rapide, care au condus la finalizarea, fără incidente, a protestului de la Bolintin Vale, încă din seara zilei de miercuri. Am încrederea în noua echipă de conducere a IPJ Giurgiu căreia i-am cerut să-și facă propria evaluare și să vină cu un plan de acțiune. (...) 

- În 2021, am demarat un amplu proces de reformă la nivelul MAI și al structurilor MAI. Voi continua să fac tot ce-mi stă în putință pentru profesionalizarea, responsabilizarea și modernizarea tuturor structurilor Ministerul Afacerilor Interne. 

- Am dispus șefului Poliției Române să realizeze de urgență o evaluare managerială la nivelul fiecărui Inspectorat Județean de Poliție care să vizeze identificarea tuturor problemelor care pot conduce la situații similare celei de la Giurgiu. 

- Vă spun foarte clar: voi continua să dispun măsuri care să ducă la o curățenie în propria noastră ogradă, așa cum știți pădure fără uscături nu există, dar, indiferent despre cine ar fi vorba, de funcție sau grad, măsurile pe componenta de integritate, de profesionalism, vor fi luate și-n 2022. 

- Cele două subiecte au fost permanent în atenția mea și nu numai. Faptul că am ales să nu ies și să nu comunic public pe aceste subiecte reprezintă încercarea de a responsabiliza mai mult actul de comandă, cei care gestionează direct structurile MAI fiind cei care trebuie să-și asume acest rol. În România, trebuie să învățăm să ne asumăm responsabilități la toate eșaloanele puterii. 

Amintim că un bărbat a fost ucis în 9 ianuarie, în Bolintin Vale, după ce a intrat în conflict cu patru bărbați, dintr-un clan interlop. Se pare că unul dintre ei i-a dat cu o pavelă în cap, asta după ce grupul recalcitrant i-a tăiat cauciucurile la microbuz, bărbatul fiind șofer. 

Citește și: Lucian Bode, prima reacție după ce un polițist a lovit două fetițe pe trecerea de pietoni: Ca să nu mai avem discuții!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel