Crima din Bascov putea fi prevenită? Ce spune medicul principalului suspect despre starea acestuia. "Era o boală psihică destul de gravă"
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Crima din Bascov putea fi prevenită? Ce spune medicul principalului suspect despre starea acestuia. "Era o boală psihică destul de gravă" / Foto: Pixabay, de Donald Tong
Crima din Bascov putea fi prevenită? Ce spune medicul principalului suspect despre starea acestuia. "Era o boală psihică destul de gravă" / Foto: Pixabay, de Donald Tong
Medicul principalului suspect al crimei din Bascov a vorbit despre starea pacientului său, bolnav psihic.

Crima din Bascov a șocat întreaga România. Cinci oameni au fost uciși cu sânge rece, printre care și o fetiță de 5 ani. Principalul suspect este un bărbat bolnav psihic, iar întrebarea de pe buzele multora este dacă această tragedie putea fi prevenită. Individul nu și-ar mai fi luat tratamentul timp de o lună. Cu toate acestea, nimeni nu s-a așteptat că s-ar putea întâmpla o astfel de grozăvie.

VEZI ȘI: Crima din Bascov ar fi fost premedidată. Dan Manu: Nu am văzut așa ceva în zeci de ani de când sunt medic legist

Medicul curant al bărbatului bolnav psihic acuzat că și-a ucis 5 membri ai familiei susține că ultima dată când l-a consultat n-a observat nimic schimbat în comportamentul său. Într-o intervenție la Realitatea Plus, medicul a precizat că nu știa că pacientul său nu mai urma tratamentul prescris. Un alt specialist de la Institutul de Psihiatrie "Socola" spune că tragedia de la Bascov nu trebuie transformată într-o campanie de discriminare a celor care suferă de diverse afecțiuni psihice.

De ce boală psihică suferea bărbatul

"Era o boală psihică destul de gravă, beneficia de tratament și la interval de 2-3 luni, iar la programare venea tatăl, care ridica rețeta. Eu nu am știut că de o lună nu a mai luat medicația, pe 14 iulie a fost tatăl si urma ca pe 16 august sa vină să-i reînnoiască rețeta.", a declarat medicul primar Eugen Smeureanu.

Medicul său nu a bănuit nimic

În plus, medicul afirmă că ultima dată când l-a consultat și a stat de vorbă cu pacientul său nu a observat nimic în neregulă care ar fi putut prezice cele întâmplate.

"De la tatăl lui n-am aflat nimic despre tulburări de comportament, lucrurile decurgeau normal, familia era devotată îngrijirii lui, n-au fost lucruri deosebite, de când îl am eu în evidență, din 2014. Era o boală cu caracter procesual, iar una dintre caracteristici e tocmai imprevizibilitatea comportamentului. Nu au fost probleme nici reclamate, nici observate de mine în discuția cu el.", a declarat medicul argeșean. 

Ovidiu Alexinschi: Faptul că și-a întrerupt tratamentul poate fi una dintre cauzele acestei drame greu de descris în cuvinte

Medicul psihiatru Ovidiu Alexinschi, de la Institutul de Psihiatrie "Socola", a a explicat succesiunea investigațiilor la care va fi supus suspectul.

"Va fi supus unei comisii de evaluare medico-legală psihiatrică, o comisie de medici specialiști va analiza întregul dosar medical, vor cumula datele, vor face investigații, vor face un interviu si alte teste detaliate, după care vor pune un diagnostic de certitudine si cu propunere de caz medial, un judecător va decide dacă are sau nu discernământ si trebuie internat într-o unitate de specialitate.

Nu trebuie să inducem ideea că bolnavi cu tulburări și boli psihice sunt mai periculoși ca restul populației. Este posibil să fim in fața unui raptus suicidal (criza violenta de anxietate, însoțită de o pierdere a controlului de sine, cu evocarea ideilor de sinucidere - n.r.). Faptul că și-a întrerupt tratamentul poate fi una dintre cauzele acestei drame greu de descris în cuvinte." a declarat medicul psihiatru Ovidiu Alexinschi, de la Institutul de Psihiatrie "Socola".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel