Crima din Bascov ar fi fost premedidată. Dan Manu: Nu am văzut așa ceva în zeci de ani de când sunt medic legist
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Crima din Bascov ar fi fost premedidată. Dan Manu: Nu am văzut așa ceva în zeci de ani de când sunt medic legist / Foto: Captură video ProTV
Crima din Bascov ar fi fost premedidată. Dan Manu: Nu am văzut așa ceva în zeci de ani de când sunt medic legist / Foto: Captură video ProTV
Apar noi detalii în cazul oribilei crime din Bascov.

Bărbatul de 53 de ani din Bascov, bolnav psihic, care a recunoscut că și-a ucis părinții, fratele, sora și nepoata de 5 ani a fost reținut. El este acuzat acum de omor calificat cu premeditare și cruzime împotriva membrilor familiei sale, transmite Pro Tv. Se pare acesta și-ar fi premeditat crima. Marți seara, când a fost prins într-o pădure din spatele casei, el ar fi povestit că se gândea de multă vreme cum să-i omoare pe ai lui. Medicii și apropiații spun însă că nu a dat de bănuit nicio clipă că s-ar putea o astfel de nenorocire, cu toții fiind șocați de cele întâmplate. 

"L-a omorât pe tată, când a ieşit din baie, după spusele celor prezenţi aici. Pe mamă a prins-o când a ieşit afară din casă. După aceea și-a omorât și fratele, a trecut strada în casa cealaltă unde locuiau sora și fata. Le-a omorât și pe soră și pe fetiţă.", a spus Gheorghe Stancu, primar.

Crima ar fi fost premeditată

Descoperirea macabră a fost făcută de către capul familiei, cadru militar la Spitalul Militar din Pitești, care a sunat la 112 și a anunțat că și-a găsit întreaga familie fără suflare. La fața locului au ajuns imediat polițiștii, iar anchetatorii au constatat că cele relatate de militar se confirmă. Cel mai probabil victimele ar fi fost ucise cu un ciocan, iar procurorii cred că bărbatul n-a acţionat la întâmplare.

"Există, totuși, prezumată o anumită succesiune a uciderii victimelor, ceea ce ar nuanța un plan.", a explicat Laurențiu Palaghia, prim-procuror la Tribunalul Argeș.

Medic legist: Ceea ce am văzut în această seară nu am văzut în zeci de ani de când sunt medic legist

Oribila crimă este șocantă până și pentru medicul legist care a analizat rănile de pe cadavrele victimelor. Acesta susține că nu a mai văzut așa ceva în zeci de ani de activitate.

"Ceea ce am văzut în această seară nu am văzut în zeci de ani de când sunt medic legist. Ca modalitate de agresiune din partea autorului, corpuri contondente, mai exact pietre, de diferite dimensiuni, și obiecte tăietoare, despicătoare", a spus Conf. univ. dr. Dan Manu, medic legist.

"Făptuitorul a relatat liber despre aceste fapte pe care le cercetăm. A relatat destul de liber și cursiv despre o anumită modalitate de săvârșire a faptelor" , a explicat Laurențiu Palaghia, prim procuror la Tribunalul Argeș.

Liviu Chesnoiu: A fost deranjat de un cuvânt, de un gest, de o vorbă şi intervine criza

Psihologul criminalist Liviu Chesnoiu presupune că bărbatul nu ar fi avut discernământ în momentul în care a comis fapta.

"Acest nefericit pacient care poate că nu îşi luă deloc tratamentul medicamentos a fost deranjat de un cuvânt, de un gest, de o vorbă şi intervine criza, puseul într-o astfel de criză când ei reacţionează deosebit de violent, a putut să execute o familie întreagă, are o putere fantastică în momentul acela de criză şi foarte mulţi oameni antrenaţi de abia îl pot pune la pământ.", a declarat Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist.

În schimb, Gabriel Diaconu, medic psihiatru, explică gestul oribil al individului printr-o serie de resentimente acumulate în timp.

"Crima în masă este motivată ideologic. În cele mai multe cazuri, persoana care se angajează în crima în masă are un raţionament care poate să fie delirant", a declarat Gabriel Diaconu, medic psihiatru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel