Data publicării:

Crima de la Mangalia. Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist, spune că Loredana minte: Eu când am văzut imaginea aceasta, mi-am dat seama

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Freepik
FOTO: Freepik
Psihologul criminalist Liviu Chesnoiu vine cu o ipoteză în cazul crimei de la Mangalia.

Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist, susține că în cazul de la Mangalia, unde o tânără de 18 ani a fost ucisă cu sânge rece de prietena sa, de aceeași vârstă, nu este vorba de o crimă cu premeditare, așa cum a părut la o primă vedere, cel puțin pentru opinia publică.

Întrebat de Laurențiu Bodin, realizatorul emisiunii 100% de la Realitatea Plus, ”dacă totul este așa cum au fost date publicității sau sunt lucruri ascunse”, Liviu Chesnoiu a explicat câteva lucruri foarte importante, în baza expertizei pe care o are.

”Vedeți dvs. nu există moarte fără bănuială și nuntă fără scandal. În cazul acesta, totul este foarte prozaic, nu este atât de sofisticată situația cu ce s-a întâmplat.

Eu am analizat, am citit tot ceea ce a apărut în spațiul public despre acest caz. Vreau să vă spun așa. Alina (n.r. victima) și Loredana erau două fete total diferite, diametral opuse. Dacă Alina era o fată foarte cuminte, la locul ei, cu un prieten, un yes-man, fiindcă a avut un tată violent și a făcut din ea o victimă, cealaltă era mai năzdrăvană, mai extrovertită, mai altfel, din toate punctele de vedere.

Vedeți dvs, aceste contrarii se atrag, dar până într-un punct, când se depășește o măsură și se transformă în contrariu. Dacă s-a ajuns la asemenea nenorocire, s-a ajuns pentru că oamenii aceștia, care consumă alcool, pot și fuma iarbă sau altceva, dar vreau să vă spun că în cariera mea am avut cazuri în care un criminal, de la o jignire, putea să facă moarte de om.

Cred că s-a ajuns la jigniri și când a auzit Loredana cum a etichetat-o Alina, cred că aici i s-a pus pata și a acționat violent.

Nu este o moarte premeditată, cum am tot auzit. Judecătorul o să fie, în înțelepciunea lui, echidistant, și o să vadă dosarul, o să hotărască. Nu este ceva premeditat, pentru că vedeți dvs, e un amator criminalul nostru în situația aceasta.

Dacă ar fi fost premeditată, am fi ajuns greu, ar fi șters urmele, a făcut totul ca un amator, de asta am și reușit să o prindem. Și datorită acelor camere de luat vederi care există la tot pasul în Mangalia. (...)

Ce a făcut Loredana? A intrat în panică și a abandonat-o acolo. Eu când am văzut imaginea aceasta, cu ea înghemuită, în picioarele goale, mi-am dat seama: până se instituie rigiditatea cadaverică poți să o bagi într-un geamantan. 

Medicii legiștii vor spune când s-a comis cu adevărat crima, cât a trecut până a fost abandonată, însă de unde până unde mobilul acela pueril spus de Loredana? Păi ce să facă, intervine instinctul de conservare și vine cu tot felul de bazaconii, cea mai bună minciună este adevărul.

Ea trebuie să spună exact de ce s-a ajuns la crimă, pentru că, după umila mea părere, a fost jignită. Poate i s-a spus exact cum este ea, poate că a luat-o ca pe o jignire groaznică și furia aceasta oarbă și violentă numai așa se justifică”, a explicat psihologul criminalist Liviu Chesnoiu la Realitatea Plus.

”Nu există niciun complice acolo”

Întrebat dacă ia în considerare existența unor complici, din experiența pe care o are, Liviu Chesnoiu exclude acest lucru.

”Nu există niciun complice acolo. Vedeți dvs, fiecare își dă cu părerea, acolo este o treabă foarte clară, procurorul criminalist are un dosar beton, cei mai buni criminaliști sunt acolo, colegii mei au făcut o treabă.

Trebuie să îi lăsăm în pace să lucreze în liniște, va fi înaintat cât mai repede dosarul în instanță și se va liniști toată opinia publică”, a mai spus Liviu Chesnoiu, care a ținut să precizeze că mobilul Loredanei nu stă în picioare, iar dacă ”aceasta va spune exact ce s-a întâmplat vom constata că nu a fost premeditat, a fost jignită, nervoasă, poate era băută. În condiții normale nu s-ar fi ajuns la așa ceva”.

Ce s-a întâmplat la Mangalia

Și prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, Viorel Teliceanu, a vorbit despre crima de la Mangalia, acolo unde o fată de 18 ani şi-a ucis colega de aceeaşi vârstă şi i-a abandonat trupul într-un parc, transmite Realitatea Plus

El a declarat că, după ce a omorât-o pe colega de cameră, a aşezat-o în valiza victimei, a coborât-o cu liftul şi a chemat un taxi. Fata a fost ajutată să urce geanta respectivă în maşină de un coleg de serviciu despre care anchetatorii susţin că nu ştia conţinutul valizei.

Cele două fete erau dintr-o localitate din județul Vaslui și se aflau la mare, unde lucrau la un hotel de pe litoral pe perioada vacanței de vară. Mai mult, cele două erau și colege de cameră.

Citește și: Crimă Mangalia. Imagini cu Loredana și geamantanul în care a cărat-o pe Alina în parc, în noaptea în care a ucis-o / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel