Data publicării:

Creveți delicioși și aromați, trași la tigaie: rețeta secretă care face furori

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Creveți delicioși și aromați, trași la tigaie, rețeta secretă care face furori. Sursa - pixabay.com
Creveți delicioși și aromați, trași la tigaie, rețeta secretă care face furori. Sursa - pixabay.com

Preparatele din fructe de mare îmbogățesc orice masa cu arome.

Cu prospețimea și gustul lor inconfundabil, creveții sunt preferați de multe persoane.  Pentru a-i găti, vă oferim o rețetă rapidă și ușoară. Nimeni nu va putea rezista acestui fel de mâncare.

Creveții pot fi serviți  în mai multe moduri, în special în paste, salate sau risotto. Dar în ultimul timp o rețetă a cucerit gurmanzii.  

Creveții proaspeți trebuie curățați. Singura excepție sunt cei congelați, care sunt gata să fie aruncați în tigaie.

Rețeta despre care vorbim este omletă cu creveți. Acest fel de mâncare poate fi servit cald sau rece, poate însoțit de o salată.

 

Ingredientele pentru 4 persoane:

800 grame de creveți;

8 ouă;

20 grame ulei de măsline;

4 fire de pătrunjel;

1 ceapă;

un cățel de usturoi;

sale și piper.

 

Rețeta, pas cu pas

 

Pentru început, spălați firele de pătrunjel, apoi uscați-le cu câteva șervețele de hârtie. Tocați pătrunjelul, usturoiul și ceapa. 

Ouăle se sparg într-un bol și se bat bine cu sare și piper. În acest moment, puneți o tigaie cu ulei  de măsline pe foc. Așteptați să se încălzească, apoi adăugați pătrunjelul. După câteva secunde, adăugați creveții curățați și gătiți-i la foc moderat,  timp de aproximativ 5 minute.

Chiftele incredibil de gustoase, fără ouă: sunt atât de moi încât se topesc în gură

Adăugați apoi ouăle bătute și întindeți-l bine ca să acopere toată tigaia. Continuați să gătiți  încă 2 minute. Apoi puneți capacul și mai gătiți încă 5 minute. Când omleta este suficient de compactă, o puteți întoarce și gătiți-o încă câteva minute. Imediat ce a omleta a devenit aurie, opriți aragazul și serviți-o pe masă. Poftă bună!

 

Omletă marocană cu roșii: o rețetă interesantă din produse simple

 

Majoritatea persoanelor consumă, la micul dejun, ouă. Fie că sunt fierte, fie că sunt prăjite, ouăle sunt iubite de toată lumea.

Continuăm să vă facem cunoștință cu cele mai interesante, dar în același timp simple preparate cu care vă puteți surprinde familie.

Omleta marocană pe un pat de roșii se prepară foarte repede din cele mai simple ingrediente, iar rezultatul va fi mai bun decât cel dintr-un restaurant. Rețeta originală conține cârnați, care pot fi înlocuiți cu carne de pui sau de curcan.

Ingrediente:

4 ouă,

20 ml ulei vegetal,

70 grame măsline,

1 ardei gras,

1 ceapă,

3 roșii,

100 grame de cârnați sau carne,

100 grame de cașcaval,

sare și piper după gust,

chimen măcinat, turmeric, boia roșie - după preferințe, 

verdețuri preferate pentru decor (coriandru, mărar, pătrunjel, busuioc).

 

Metoda de gătire 

 

Roșiile se toacă și se pun într-un castron mic. Ceapa se toacă mărunt și se adaugă în bolul cu roșii. Tăiați cârnații sau carnea în cuburi. Măslinele se taie în felii. Se toacă mărunt ardeiul.

Se încinge uleiul vegetal într-o tigaie. Se pun roșiile cu ceapă și puțină apă. Gătiți-le, sub capac, amestecând din când în când, până când roșiile devin moi și toată apa s-a evaporat.

Trucurile secrete ale bucătarilor pentru a face, acasă, cartofi crocanți la exterior și moi la interior

Dacă lichidul s-a evaporat și roșiile nu s-au înmuiat, puteți adăuga mai multă apă și fierbeți-le sub capac. Adăugați condimente în tigaia cu roșii și ceapă și amestecați. Într-un castron separat, bateți bine ouăle. Adăugați cârnați sau carnea, măslinele și ardei. Se sărează și se amestecă.

Amestecul de ouă se toană peste roșiile din tigaie și se acoperă cu un capac. Gătiți până când ouăle sunt gata. La final, puneți peste ouă, felii de cașcaval, care trebuie să se topească. Decorați omleta cu verdeață proaspătă tocată și cu condimentele preferate. Poftă bună!

 

Cea mai rapidă și mai ușoară omletă italiană: amestecă toate ingredientele și dă-le în cuptor  

 

Atunci când nu ai timp suficient să stai în bucătărie, dar trebuie să pregătești cina, cauți rețete simple, dar delicioase. Rețeta de azi se prepară rapid și tot ce trebuie să faci este să amesteci bine toate ingredientele înainte de a le da în cuptor.  Este vorba despre omletă sau frittata italiană, o mâncare care este delicioasă și sănătoasă.

Ingrediente:

5 ouă,

3 dovlecei,

150 grame de brânză,

5 linguri de  smântână,

ulei vegetal,

sare și piper după gust,

usturoi uscat sau orice alt condiment preferat.

 

Metoda de gătire 

 

Dovlecelul se spală, se usucă și se taie în felii foarte subțiri. Amestecă ouăle cu smântâna. Asezonează-le cu sare, piper și usturoi. Unge un vas de copt cu ulei vegetal.

Aveți un borcan cu dulceață? Preparați această tartă savuroasă. O felie are doar 170 de calorii

Întinde feliile de dovleceii pe fundul tăvii și adaugă o parte din amestecul de ouă. Urmează un strat de brânză, apoi un strat de dovlecei. Repetă procedura până când vei termina toate ingredientele. Ultimul strat trebuie să fie cu brânză. Trimite tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel