Creşterea salariului minim cu 200 de lei. Marcel Ciolacu: Măsură sustenabilă. Ce voia USR avea impact bugetar de 60 miliarde
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 05 apr 2022, 20:17
WhatsApp
Foto: Facebook, Marcel Ciolacu
Foto: Facebook, Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a anunţat în ce condiţii se va putea face mărirea salariului minim cu 200 de lei şi ce beneficii au angajatorii care vor lua această măsură. 

Întrebat ce înseamnă creşterea voluntară a salariului minim cu 200 de lei, Marcel Ciolacu a spus că "tot ce ţine de impozitele pe salariu sunt plătite de angajator. Dacă angajatorul decide că va mări salariul minim cu 200 de lei, statul nu mai ia impozitele aferente pentru aceşti 200 de lei". 

Ulterior, Andreea Creţulescu, de la România TV, a vrut să ştie ce se va întâmpla dacă anul viitor măsura va fi scoasă din pachetul social. Aceasta l-a întrebat pe Marcel Ciolacu dacă angajatorii vor începe să plătească taxe pe această mărire. 

"Să fim corecţi. Într-un an de zile, veniturile vor creşte. La fel şi salariul minim. Acum se vine cu această facilitate pentru a putea creşte, iar angajatorul să aibă suport. Ca să fie sustanabilă pentru mediul de afaceri mărirea, statul nu încasează impozite. E o propunere de la IMM-uri. USR venise cu ideea să nu se ia impozite pe salariul minim, impactul bugetar fiind de 60 de miliarde. S-a trecut totuşi într-o zonă profesionistă de abordare a unor măsuri, ţinând cont de echilibrul între social şi economic", a mai punctat Marcel Ciolacu. 

Ciolacu anunță OUG pentru contracararea creșterii prețurilor la materialele de construcții

Executivul va adopta o ordonanță de urgență pentru a contracara creșterea prețurilor la materialele de construcții, a spus președintele PSD, Marcel Ciolacu.

„Știm cu toții că multe dintre proiectele dumneavoastră de dezvoltare sunt blocate din cauza exploziei prețurilor la materialele de construcții. De aceea, vom veni urgent cu un act normativ prin care toate contractele de investiții de la nivel local – fie ele finanțate prin PNDL 1 sau PNDL 2, dar și cele din fonduri europene, să fie actualizate cu noile prețuri la materialele de construcții. Vreau ca toate investițiile aflate în derulare să fie finalizate rapid”, a spus Marcel Ciolacu, președintele PSD, la o ședință a Asociației Orașelor din România.

Marcel Ciolacu a precizat că sunt lucrări de peste 40 de miliarde de lei – școli, spitale, drumuri. „Le vom debloca și finaliza împreună! Acesta este obiectivul nostru comun”, a declarat președintele PSD.

De asemenea, Marcel Ciolacu a declarat că PNRR-ul trebuie să fie descentralizat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?