Creșterea Pilonului II. Ciolacu: Sunt supărat. Cineva dorește să creeze știri false / „Vineri vom depune cererea de plată numărul 3“
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Premierul Marcel Ciolacu a vorbit, luni dimineață, despre asumările României în Planul Național de Redresare și Reziliență.

Premierul Marcel Ciolacu a făcut declarații de presă, luni dimineață, privitoare la creșterea Pilonului II și la asumărilor Statului Român în Planul Național de Redresare și Reziliență.

„Ce se întâmplă cu Ministerul Muncii? Câți bani vor ajunge la pensii și salarii?“, a fost întrebat premierul de către o jurnalistă.

„Toate sunt bugetate. 13,8% pensiile + aplicarea legii pensiilor cu recalcularea de la 1 septembrie. Vom închide cu un deficit sub 5%.“, a spus premierul.

„Ne-am asumat un jalon. Eu sunt supărat, pentru că cineva dorește întotdeauna să creeze niște știri false. Creșterea Pilonului II a fost asumată de Statul Român și de această coaliție, când premier era domnul Nicolae Ciucă. Ne-am asumat această creștere. Era jalon asumat în PNRR. Dacă eu nu îndeplinesc acest jalon, Comisia vine și îmi oprește acești bani.

Eu am un jalon pe care mi l-am asumat împreună cu domnul Nicolae Ciucă și eu cu dânsul nu am discutat vreodată să nu îndeplinim un anumit jalon. Mai mult, nu poți să păcălești Comisia, să treci în jalon și peste 2 luni să amâni jalonul și să-l schimbi, pentru că cei de la Comisia Europeană va opri banii. Vestea bună e că vineri vom depune cererea de plată numărul 3. Am finalizat negocierea PNRR-ului. Nu mai avem 9,4. Am terminat Legea Pensiilor, am introdus REPowerEU și 1,2 miliarde de euro vor fi vouchere către populație în zona rurală“, a spus premierul. 

CITEȘTE ȘI       -      BREAKING NEWS  Ciolacu, despre problemele care întârzie intrarea în Schengen: Cherecheș a trecut vama cu buletinul unui văr. Nu putem să păcălim pe toată lumea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel