Creșterea pensiilor la 1 ianuarie 2024. Scenariile Guvernului Ciolacu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Inquam Photos/ Octav Ganea
Inquam Photos/ Octav Ganea
Pensiile românilor ar urma să crească de la 1 ianuarie 2024.

Coaliția de guvernare lucrează la două scenarii pentru creșterea pensiilor românilor de la data de 1 ianuarie 2024, conform Antena 3 CNN.

În scenariul I, pensiile vor fi recalculate pe baza noii Legi a pensiilor. Executivul va prioritiza Legea pensiilor și se fac eforturi pentru a intra în vigoare.

În scenariul II, pensiile vor fi indexate cu rata inflației, ceea ce ar însemna o creștere de 150 de lei.

Prin urmare, conform celui de-al doilea scenariu, la o pensie de 1.125 lei care crește cu 14% se va ajunge la un venit de 1.282 lei.

O pensie de 2.854 de lei va ajunge, după majorare, la 3.253 de lei.

CITEȘTE ȘI        -        EXCLUSIV  Măsurile fiscale ale Guvernului Ciolacu. Adrian Negrescu anunță un „adevărat măcel“ pentru PFA-uri / Ce se întâmplă cu IMM-urile / video

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Protecției Sociale, a anunțat în urmă cu două săptămâni că pensiile vor fi cu siguranță mărite în anul 2024.

„Vom avea anul viitor cu siguranță o creștere a pensiilor, dar momentul la care se va face această creștere depinde de momentul la care vom avea finalizat noul proiect cu privire la pensiile din sistemul public“, a spus, în august, ministrul Muncii și Protecției Sociale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel