Creştere-record a populaţiei în Germania, determinată de imigraţie
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Creştere-record a populaţiei în Germania, determinată de imigraţie/ Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Creştere-record a populaţiei în Germania, determinată de imigraţie/ Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Populaţia Germaniei a crescut în 2022 la nivelul fără precedent de 84,3 milioane de oameni, sub efectul imigraţiei-record, relevă ultimele cifre ale Oficiului naţional de statistică, citate joi de Reuters.

Potrivit estimărilor iniţiale publicate de Destatis, comparativ cu sfârşitul anului 2021, populaţia Germaniei a crescut cu 1,1 milioane de persoane, cauza acestei creşteri puternice a fiind un nivel record al imigraţiei nete.

Conform acestor estimări, în Germania au venit în acest interval cu 1,42 milioane până la 1,45 milioane mai mulţi oameni decât au plecat peste graniţe. Cu alte cuvinte, imigraţia netă în 2022 a fost de peste patru ori mai mare decât în anul precedent, 2021 (329.163), şi mai mare decât oricând de la începutul înregistrărilor, în 1950.

Pe lângă numărul mare de refugiaţilor de război din Ucraina, sosirea de imigranţi de alte naţionalităţi s-a intensificat de asemenea, a constatat biroul german de statistică.

Acesta mai notează că, în cele trei decenii de la unificarea Germaniei, populaţia ţării a crescut semnificativ, dar că, fără imigraţia netă, din 1972 încoace tendinţa ar fi fost dimpotrivă de scădere, în condiţiile în care în fiecare an de atunci au murit mai mulţi oameni decât s-au născut.

Rezultatele finale ale recensământului de anul trecut urmează să fie publicate în vara acestui an. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel