Creştere preţuri. Câciu: Populația suferă, iar cohorta de ticăloși tace
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com
Economistul Adrian Câciu vorbeşte despre efectele creşterii preţurilor asupra categoriilor vulnerabile din România.

"Creșterea prețurilor lovește dur în populația vulnerabilă a României. Avem o creștere medie de prețuri de peste 12% în ultimele patru luni pe coșul de consum lunar, în contextul în care veniturile acestor persoane au fost înghetațe cu cinism de către guvernanți.

Săracii nu au dreptul la viața! Acesta este dezideratul guvernarii de dreapta! Puterea de cumpărare s-a deteriorat masiv iar trendul de deterioare este în creștere. Facturile la energie au explodat, prețurile la combustibil au ajuns la nivelul de dinainte de eliminarea supraaccizei iar propaganda, adică cohorta de ticăloși, tace!

Populația suferă. Peste 10,5 milioane de persoane au o pierdere de putere de cumpărare netă de 10%.Sărăcirea populației prin politici guvernamentale devine o realitate! Nici nu vă spun cu cât s-a scumpit franzela userista de 1 leu, din trecut. Nemernici!", transmite economistul Adrian Câciu.

Scenariul BNR evidenţiază o traiectorie relativ mai înaltă a ratei anuale prognozate a inflaţiei în următorii 2 ani

Scenariu Băncii Naţionale a României evidenţiază o traiectorie relativ mai înaltă a ratei anuale prognozate a inflaţiei pe parcursul următorilor doi ani, în condiţiile în care aceasta este din nou revizuită sensibil în sens ascendent pe termen scurt şi în mai mică măsură pe cel de-al doilea segment al orizontului proiecţiei.

"Actualul scenariu evidenţiază o traiectorie relativ mai înaltă a ratei anuale prognozate a inflaţiei pe parcursul următorilor doi ani, în condiţiile în care aceasta este din nou revizuită sensibil în sens ascendent pe termen scurt şi în mai mică măsură pe cel de-al doilea segment al orizontului proiecţiei. Astfel, rata anuală a inflaţiei este aşteptată să urce vizibil peste limita de sus a intervalului ţintei în semestrul II 2021, sub impactul tranzitoriu mai puternic al factorilor pe partea ofertei, incluzând creşterea accentuată a cotaţiilor unor mărfuri de natură să accelereze inflaţia pe plan mondial. În debutul anului viitor, rata anuală a inflaţiei este însă anticipată să revină, dar să şi rămână ulterior în jumătatea superioară a intervalului, deasupra valorilor anticipate în martie 2021, pe fondul creşterii probabil mai alerte a deviaţiei pozitive a PIB după redeschiderea ei în trimestrul III 2021, în contextul unei creşteri economice relativ mai dinamice, impulsionată inclusiv de atragerea de fonduri europene aferente programului Next Generation EU", se arată într-un comunicat de presă al BNR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel