Creştere pensii. Orban: Fiecare pensionar a pierdut
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
Ludovic Orban, a declarat luni că PSD nu a majorat pensiile în 2018, ci le-a tăiat, arătând că de la 1 iulie fiecare pensionar a pierdut aproximativ 35% din mărirea la care avea dreptul.

"Acum în luna iulie, când Guvernul se bate cu cărămida în piept că a mărit pensiile românilor, de fapt în cursul acestui an PSD şi partenerii săi de la guvernare au tăiat pensiile românilor. În conformitate cu legea pensiilor, de la 1 ianuarie ar fi trebuit să crească punctul de pensie cu 8%, în conformitate cu calculul prevăzut în lege şi anume 50% din creşterea salariului mediu brut, plus rata inflaţiei. PSD a refuzat să aplice legea prin legea bugetului de stat şi a amânat creşterea pensiilor pentru data de 1 iulie, dată de la care a crescut punctul de pensie cu 10%. Fiecare pensionar a pierdut din creşterea la care a avut dreptul în conformitate cu legea în vigoare a pensiilor faţă de modalitatea în care PSD a aplicat creşterea punctului de pensie cu 10% de la 1 iulie aproximativ 35% din mărirea de pensie la care ar fi avut dreptul dacă s-ar fi aplicat legea. Ca atare, de la 1 iulie PSD nu numai că nu majorează pensiile, ci pe anul 2018 PSD a tăiat pensiile", a explicat preşedintele PNL, la Parlament.

El a subliniat că, potrivit datelor furnizate de INS, pensia medie din primul trimestru al anului 2018 a scăzut faţă de pensia medie din ultimul trimestru din 2017, cu 0,9%.

"Adăugând şi erodarea puterii de cumpărare datorită creşterii dramatice a inflaţiei de la 0,2% la 5,4% - vedem panorama modului în care partidele de guvernământ şi-au bătut joc de părinţii şi bunicii noştri, păcălindu-i că o să le crească pensiile, când ei de fapt le-au scăzut şi le-a scăzut puterea de cumpărare", a mai spus Orban.

Vezi şi: Bugetul de pensii. Situaţia încasărilor, oficial. Bani la Pilonul II

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel