Creșterea imediată a pensiilor mici, esențială pentru supraviețuirea părinților și bunicilor
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Redresarea economiei românești nu poate fi făcută doar prin politici de austeritate, ci trebuie dublată și de o serie de măsuri menite să protejeze categoriile vulnerabile și să stimuleze pe micii antreprenori.

Acest mesaj adresat guvernanților a fost postat de profesorul Dan Voiculescu, pe blogul personal. Dan Voiculescu afirmă că „tăierile” erau previzibile, în condițiile în care situația economică a României este dificilă, însă atrage atenția că doar astfel de măsuri nu vor aduce echilibru și nici prosperitate pe termen mediu și lung.

Pentru a se asigura un echilibru concret în economie, dar și a da un plus de moral românilor, guvernanții ar trebui să ia în calcul și acordarea unor „suplimente și facilități”, pentru a stimula atât consumul cât și investițiile.

„Este esențial să se înțeleagă că echilibrul și prosperitatea nu se pot obține doar prin “reduceri și tăieri”. Atât pentru nivelul concret economic, cât pentru asigurarea unui optimism realist în rândul populației – aspect determinant pentru a stimula investițiile, consumul și dezvoltarea – este esențial să existe și o strategie de “suplimente și facilități” pentru domeniile economice strategice și categoriile sociale vulnerabile.

Revenind la aspectele concrete, am speranța că actualul guvern va înțelege, spre exemplu, că o creștere imediată a pensiilor mai mici de 1.500 de lei este esențială pentru a asigura supraviețuirea părinților și bunicilor; că este vital ca micii întreprinzători, clasa de mijloc în general, să primească acces real și rapid la finanțare; și, totodată, că este absolut prioritar ca tinerii noștri deștepți, care își doresc să trăiască și să muncească în România, să poată beneficia de sprijin concret și transparent pentru a-și cumpăra o locuință și a începe o afacere proprie”,  scrie Dan Voiculescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel