Creștere de 10% a punctului de pensie. Bulai: Pensionarii nu sunt naivi. Chestiune pe care PSD-ul nu a rezolvat-o
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Invitat la podcastul „Nod în Papură“, la DC News, sociologul Alfred Bulai a comentat modul în care vârstnicii văd majorarea pensiilor cu 10%.

Ministrul Marius Budăi a explicat cetățenilor cum își pot calcula ce majorare vor primi la pensie, odată ce punctul de pensie va creşte cu 10%:

„Avem două etape în creşterea pensiilor: începem cu creşterea pensiei minime, cu indemnizaţiile sociale şi acestea se majorează de la 800 de lei la 1.000 de lei. Toţi cetăţenii care au între 800 şi 1000 de lei şi 1.000 de lei pensia li se aplică noua valoare a punctului de pensie. Adică de la 1442 de lei la valoarea de 1586 de lei!“ (citește mai mult AICI).

Alfred Bulai: Pensionarii nu sunt naivi

În cadrul podcastului „Nod în Papură“, sociologul Alfred Bulai a spus că această creștere de 10% nu acoperă nevoile electoratului:

„Cei 10% de la pensii nu aduc mulțumirea electoratului?“, a întrebat jurnalistul Val Vâlcu.

„Cei 10% sunt buni la prima pensie, la a doua, după care, ai uitat. Ei oricum, în cel mai bun caz, acoperă inflația și creșterea prețurilor. E o păcăleală să crezi acest lucru. Nu e o creștere reală și pensionarii știu acest lucru, nu sunt naivi. Nu e suficient ca să fie lumea fericită.

Mai e o chestiune pe care PSD-ul nu a rezolvat-o, ca partid. Ei nu aduc speranță, aceasta fiind: Domn’ le, de acum va merge mai bine. Din punctul ăsta de vedere, guvernul actual nu e unul al reformelor. Ce reforme să faci cu un guvern care e un fel de CDR, în care viziunile sunt radical diferite pe temele fundamentale? De fapt, toți actorii vor să își facă imagine“, a precizat sociologul Alfred Bulai.

Ţeapa pe care a luat-o PSD-ul după alianţa cu PNL. Bulai: E o iluzie că ei conduc cu adevărat

Sociologul Alfred Bulai şi jurnalistul Val Vâlcu au vorbit despre intrarea PSD la guvernare alături de PNL, dar şi despre „ţeapa pe care a luat-o partidul social democrat“.

„Să revenim la revoluţia tehnologică din zilele noastre, cu PNRR-ul, digitalizarea. Toate discuţiile cu bani, cu miliarde, mă duc cu gândul la Ministerul Finanţelor. Şi cred că PSD a luat o ţeapă cu Ministerul Finanţelor, pentru că încep acum să spună că nu sunt bani pentru poliţişti, pentru cadre medicale, pentru nimeni“, a punctat Val Vâlcu. 

„S-ar putea să fi luat ţeapă cu ideea de intrare la guvernare la modul general. Ce trebuie să spunem este să dăm Cezarului ce este al Cezarului. PSD-ul a guvernat în general mai bine, de câte ori a fost, chiar dacă s-ar putea să fiu înjurat acum“, a replicat Alfred Bulai (citește continuarea AICI). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel