Crenvurști în aluat foitaj. Gustarea delicioasă și ușor de făcut
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Crenvurștii în aluat foitaj reprezintă o gustarea delicioasă care se prepară foarte ușor.

Ingrediente 24 buc:

- 1 pachet aluat foitaj ( sunt 2 foi greutate totală 800g)

- 8 crenvurşti nefierţi

- 1 ou

- seminţe, sare, mac, chimen

Cum se prepară

Pentru început, puneţi aluatul să se dezgheţe la temperatura camerei. Preîncălziţi cuptorul la 200 grade Celsius pe ventilaţie. Dacă nu aveţi această funcţie atunci fără ventilaţie.Bateţi oul într-un castronel cu puţină sare, scrie haisagatim.ro.

Întindeţi o foaie de aluat uşor şi pe lungime, în margine aşezaţi 2 crenvurşti unul după altul. Rulaţi bine şi în momentul când aluatul ajunge să se suprapună, ungeţi latură cu ou bătut. Practic îl lipiţi cu ou. Tăiaţi aluatul în surplus şi repetaţi figura cu cel rămas. În total obţineţi 4 suluri mari de aluat. Le tăiaţi în jumătate şi apoi fiecare jumătate în 3 sau 4.

Puneţi rulourile în tavă, le ungeţi cu ou bătut şi deasupra presăraţi seminţe. Coaceţi timp de 10 minute, timp în care o să crească şi o să se rumenească frumos. Serviţi calde sau reci sunt la fel de bune!

*Puteţi să le faceţi şi cu cârnăciori dar atenţie, aceştia să nu fie graşi, o să se desfacă din rulou.

Citește și:

Aluat foitaj: Rețeta rapidă. Vei renunța la cel cumpărat

Ingrediente

200 gr făină albă (tip BL55)
200 gr unt nesărat
1/4 linguriţă sare
100 ml apă rece ca gheaţa

Cum se prepară

Tăiaţi untul cubuleţe cât de cât egale şi îl lăsaţi la temperatura camerei (20-22C) timp de 15 minute, doar cât să nu fie rece, dar nu-l lăsaţi să se înmoaie foarte tare (mai ales dacă e cald afară). Puneţi apă în congelator în acest timp, ca să fie rece gheaţă. Puneţi făina într-un bol larg. Presăraţi cuburile de unt deasupra. Amestecaţi făina cu untul (cuburile să fie acoperite de făină). Începeţi să luaţi cuburi de unt între degete şi presaţi-le ca să obţineţi fulgi de unt. Turnaţi apa pe toată suprafaţa făinii.

Începeţi să formaţi aluatul astfel: băgaţi palma sub faină, aduceţi deasupra untului şi apăsaţi cu podul palmei. Rotiţi bolul şi faceţi această mişcare până când toată faina este "lipită" de unt. Sub nicio formă nu frământaţi aluatul ca cel de pâine, chiar dacă sunteţi tentaţi. Vrem ca bucăţile de unt să rămână întregi în aluat şi pe aceeași direcţie, scrie e-retete.ro. Nu trebuie să obţinem un aluat omogen sau fin. Când făina din bol e "lipită" de unt, aluatul nostru e gata. Răsturnaţi aluatul pe masa de lucru pe care aţi pus hârtie de copt şi aţi presărat făină. Daţi formă dreptunghiulară aluatului, doar presându-l uşor din laterale. Citește mai departe>>

Image by timolina on Freepik

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel