Cremele de piele produc efecte reale? Află ce ingrediente trebuie să conțină pentru a reduce semnele îmbătrânirii / video
Data publicării:
Autor: Elena Aurel
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Prof. Dr. Călin Giurcăneanu, renumit medic dermatolog, a fost invitat la interviurile DC News și DC Medical, unde a vorbit despre cremele de piele. 

„Dacă în cazul acestor manevre, botox, manevre chirurgicale, se văd rezultatele imediat, în cazul acestor creme cosmetice pe care oamenii cu mai puține resurse le folosesc, de hidratare, post, ante, se observă vreun efect? Se măsoară științific?”, a întrebat Val Vâlcu.

„Sigur. Multe dintre aceste creme sunt foarte bune și în mod special cremele făcute de companii, de firme mari și care prezintă o foarte, foarte mare credibilitate. Vă dau doar câteva exemple: creme făcute de laboratoarele care utilizează ape termale din Franța (Avene, Uriage), la noi apele termale de la Herculane. Sunt creme care într-adevăr sunt credibile, sunt testate pe foarte mulți pacienți, sunt dozate farmacologic, sunt dozate biofizic, concentrația este măsurată.”, a spus Prof. Dr. Călin Giurcăneanu.

„Deci ele sunt realizate și studiate cu rigoarea din farmacii, din industria farma.”, a completat Val Vâlcu.

„Cu rigoarea din industria farma, cu rigorile impuse de Food and Drug Administration din Statele Unite, cu rigoarea impusă de Agenția Europeană a Medicamentului.”, a spus Prof. Dr. Călin Giurcăneanu.

„Cum pot ele să repare odată ce a îmbătrânit celula, se schimbă ADN-ul, se distrug telomerii? Ce să mai facă apa termală?”, a întrebat Val Vâlcu.

„Nu este numai apa termală. Acolo se produc o serie de ingrediente, între care produse foarte fiziologice ale pielii, de exemplu pielea îmbătrânită, procesul de îmbătrânire cutanată care înseamnă apariția de riduri, distrugerea elasticului, distrugerea matricei extracelulare, riscuri de transformare în cancer prin modificarea ADN-ului, uscăciunea pielii, pierderea excesivă de apă.

Ingredientele introduse în aceste produse conțin cantități mai mari sau mai mici de acid hialuronic, cantități de diverși alți proteoglicani, glicozaminoglicani, parte a substanței extracelulare, a substanței fundamentale din dermul individului.

Ca atare, absorbția acestor produse, și nu numai acid hialuronic, proteoglicani, la nivelul pielii au tendința să regleze 10%, 15%, 20% din defectul pe care îl are individul, așa încât, evident, o îmbunătățire se vede, dar nu atât de spectaculoasă ca la o intervenție cu aparaturi sofisticate sau cu produse gen injectare.”, a spus Prof. Dr. Călin Giurcăneanu.

VEZI ȘI: Dermatologia, prima opțiune a studenților la Rezidențiat. Prof. Dr. Călin Giurcăneanu explică de ce https://www.dcnews.ro/dermatologia-prima-optiune-a-studentilor-la-rezidentiat-prof-dr-calin-giurcaneanu-explica-de-ce_917737.html 

VEZI ȘI:  Cum evităm cancerul de piele. Dr. Călin Giurcăneanu are răspunsul / video https://www.dcnews.ro/cum-evitam-cancerul-de-piele-dr-calin-giurcaneanu-are-raspunsul-video_917589.html 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel