Crema de zi versus crema de noapte. Ioana Marinescu spune care este diferența dintre cele două și de ce nu trebuie să le folosim inversat / video
Ioana Marinescu, fondator IMar Skin și farmacist formulator, a fost invitata Georgianei Ioniță Toader, în emisiunea „Pastila de Frumusețe”, unde a explicat diferența dintre cremele de zi și cremele de noapte.
„Mi se pare o idee extrem de utilă pentru că foarte multe femei au senzația că nu prea contează. Crema este cremă. E nevoie de o cremă hidratantă și ea își va face treaba. Situația nu stă deloc așa, pentru că tenul are nevoi diverse, atât dimineața, cât și seara. Sunt anumite ingrediente care nu sunt indicate ziua, astfel că le folosim seara”, a spus Georgiana Ioniță Toader.
Diferența dintre cremele de zi și cremele de noapte
„Poate din motive economice. Una dintre întrebările frecvente este aceea dacă putem folosi o cremă și de zi și de noapte. Alte întrebări sunt 'De ce avem nevoie de două creme?' și 'De ce să folosim și o cremă pentru ochi?'. Este foarte important de știut că cele două categorii, cremele de zi și de noapte, ar trebui să fie două zone distincte, dar care trebuie folosite ca atare vizavi de informațiile de pe ambalaj.
Ziua, tenul este foarte expus poluării, razelor UV, este foarte sensibil, este expus stresului oxidativ, este expus intemperiilor, iar în această perioadă tenul are nevoie de formule care să-l protejeze foarte bine. Cremele de zi nu trebuie să fie foarte untoase, pentru că machiajul nu va rezista. O cremă grasă o să lucească și nu vrem asta. O cremă grasă folosită ziua o să opacizeze atât de tare pielea încât ea nu o să mai poată să aibă schimburi celulare și schimburi metabolice.
Ca ingrediente, cremele de zi trebuie să aibă antioxidanți: vitamina E, vitamina C, acid ferulic, este regula esențială pentru o cremă de zi. Antioxidanții trebui să fie pe pielea feței într-un mod organizat în fiecare zi.
Cremele de zi ar trebui să nu lucească, să aibă o textură lejeră, care să matifieze, chiar dacă tenul este unul deshidratat sau uscat. Crema nu trebuie să fie untoasă, ea trebuie să se absoarbă foarte bine, să permită o o protecție solară, un fond de ten. Mai mult, cremele de zi nu ar trebui să conțină anumite ingrediente, precum retinoizi, care fotosensibilizează”, a precizat Ioana Marinescu.
Cremele de noapte
Deși cremele de zi trebuie să aibă o textură cât mai lejeră, cele de seară sunt mai untoase, pentru a hidrata tenul în profunzime pe timpul nopții.
„Cremele de noapte sunt niște formule spectaculoase, mie îmi plac foarte tare. Aici vorbim de foarte multe ingrediente, avem texturi cu care putem să ne jucăm. Dacă ziua avem nevoie de texturi mai lejere, pe perioada de noapte texturile pot fi mai untoase, care intră foarte bine în piele, dar până atunci are nevoie de puțin masaj, lucru care stimulează microcirculația.
O cremă de seară trebuie să hrănească foarte bine. Noaptea, celulele au capacitatea de a se reface, de a se reorganiza. Stimularea de colagen este mult mai puternică pe perioada nopții. Pe perioada nopții, crema trebuie să fie foarte blândă și totuși foarte intensă”, a adăugat Ioana Marinescu în emisiunea „Pastila de Frumusețe”.
Vezi emisiunea integrală în materialul video de mai jos:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News