Cremă de brânză pentru micul dejun: mai ieftină și mai gustoasă, decât cea cumpărată
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cremă de brânză pentru micul dejun, mai ieftină și mai gustoasă, decât cea cumpărată. Sursa - pixabay.com
Cremă de brânză pentru micul dejun, mai ieftină și mai gustoasă, decât cea cumpărată. Sursa - pixabay.com
Preparați acasă o cremă de brânză pentru micul dejun. Va fi mai cremoasă, mai ieftină și se face ușor.  

Pentru prepararea rețetei veți avea nevoie de lapte și smântână.

Ingrediente:

lapte (conținut de grăsime nu mai puțin de 5,5%) - 960 ml;

smântână (conținut de grăsime nu mai puțin de 35%) - 480 ml;

sare - 1 lingură,

suc de lămâie - 3 linguri.

 

Rețeta, pas cu pas

 

 

Turnați laptele și smântâna într-o cratiță. Se amestecă se aduc la fierbere. Opriți focul imediat. Se toarnă sucul de lămâie, se amestecă din nou și se lasă să stea 3 minute. Așteptați momentul în care în lapte apar cheaguri mari.

Ardei umpluți cu ton și ricotta. O mâncare delicioasă, cu doar 240 de calorii

O strecurătoare mare se acoperă cu tifon pliat în 3 straturi și se pune peste un vas gol.

Turnați laptele în strecurătoare și lăsați zerul să se scurgă. Cu cât mai mult zer se scurge, cu atât crema de brânză va fi mai uscată.

Brânza de casă este ideală pentru a fi servită la micul dejun. De asemenea, puteți umple cu această brânză clătitele. Poftă bună!

 

Vezi și:

 

Clătite delicioase cu mere și iaurt, fără nicio picătură de ulei. Doar 40 de calorii pe porție

 

Clătitele cu mere și iaurt grecesc pot fi consumate fără remușcare și de persoanele care sunt la dietă, deoarece nu trebuie prăjite în ulei.

Fără îndoială, clătitele sunt perfecte pentru a fi consumate ca și o gustare plină de savoare, dar și la micul dejun, pentru a începe ziua cu bine.

Aluatul se face ușor și rapid. Mai mult, acesta este, cu siguranță, un avantaj pentru că le puteți face imediat. Odată gătite, clătitele vor dispărea rapid de pe masă. După ce veți încerca această rețetă, nu o veți mai abandona niciodată!

Clătitele cu mere și iaurt sunt irezistibile. Timp de pregătire - 10 minute, timp de gătire - 5 minute, timp total -15 minute, porții - 10 clătite mari, calorii - 40 per clătită.

 

Ingrediente:

2 mere,

100 grame iaurt grecesc,

1 lingură de îndulcitor cu stevia (sau 2 linguri de zahar),

2 linguri de făină,

1 ou,

coaja rasă de portocală,

praf de copt,

scorțișoară.

 

Pregătirea rețetei

 

Pentru început, curățați merele, scoateți miezul și dați-le prin răzătoare. Puneți merele rase într-un bol, adăugați îndulcitorul cu stevie (sau zahărul), iaurtul, scorțișoara, coaja de portocală și oul. Acum amestecați bine cu o lingură, astfel încât să obțineți un amestec de consistență moale.

Pâinici fără făină, cu doar 45 de calorii. Sunt gata în 5 minute

Adăugați făina și praful de copt. O tigaie antiaderentă se pune pe aragaz și se încinge. Cu o lingură puneți aluatul în tigaie și formați clătitele, care se coc pe ambele părți. Clăitele gate se pun pe un vas se de servire și se savurează cât sunt încă fierbinți. Poftă bună!

 

BONUS. Clătite mexicane, cu carne: secretul aluatului perfect cu lapte

 

Clătitele mexicane sunt fragede, pufoase și foarte gustoase. Se topesc literalmente în gură. Aluatul se prepară cu lapte, iar umplutura se face din carne și legume.

Pentru aluat vei avea nevoie de:

300 grame de făină;

750 ml lapte;

1 lingură de zahăr;  

2 linguri de ulei vegetal;

2 ouă;

0,5 lingură de boia roșie;

sare și piper după gust.

 

Pentru umplutură vei avea nevoie de:

 

350 grame de carne de porc tocată;

300 grame de porumb;

100 grame de brânză;

3 linguri sos de roșii;

boia, sare și piper - după gust.

Pentru pane:

2 ouă;

100 de pesmet.

 

Rețeta pas cu pas

 

Aluatul se prepară astfel: trebuie să bați ouăle cu zahăr și sare. Adaugă cea mai mare parte din lapte și făina cernută. Pune și uleiul și amestecă până la omogenizare. Încinge o tigaie și prăjește clătitele pe ambele părți până se rumenesc. 

Coaste de porc cu prune și miere, suculente și parfumate. Secretul constă în sosul delicios

Acum trebuie să pregătești umplutura. Călește ceapa tocată până se rumenește, adăugă carnea tocată și gătește zece minute. Pune apoi boabele de porumb, boiaua de ardei, sarea, piperul și sosul de roșii.

Brânza se dă prin răzătoare. Pe fiecare clătită se întinde câte o lingură de umplutură, se presară deasupra cu brânză și se înfășoară.

Fiecare clătită mexicană trebuie dată prin ouăle bătute, apoi prin pesmet. Clătitele se prăjesc într-o tigaie cu ulei încins. La servire, clătitele se decorează cu verdeață tocată. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel