Cremă de brânză pentru cheesecake. Desertul care ți se va topi în gură
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Cremă de brânză pentru cheesecake. Desertul care ți se va topi în gură  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Cremă de brânză pentru cheesecake. Desertul care ți se va topi în gură / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Crema de brânză pentru cheesecake este una dintre cele mai delicioase deserturi. Cheesecake este un preparat clasic american care a intrat ferm în meniul cafenelelor din întreaga lume. Este destul de simplu de preparat, dacă respecți cu strictețe toate instrucțiunile din rețetă. Iar rezultatul este unul incredibil de gustos și delicat.

Cea mai grea parte a preparării cheesecake-ului este să găsești crema de brânză potrivită. După rețete autentice, se folosește brânză Philadelphia. Nu sunt potrivite brânzeturile procesate, brânza de vaci, smântâna și Mascarponele. Și cu atât mai mult Creme Bonjour și alte pseudo-brânzeturi inutile.  Datorită tehnologiei speciale de coacere, cheesecake-ul se dovedește a fi foarte fraged, cu gust cremos. De asemenea, nu ai nevoie de multe ingrediente pentru a obține un desert excepțional.

Crema de brânză pentru cheesecake: De ce ai nevoie pentru un desert perfect?

Pentru pregătirea celui mai delicios desert vei avea nevoie de 300 g de biscuiți pufoși, de unt aproximativ 100 de g și desigur de cremă de brânză, în jur de 600 g. Pentru a obține un deliciu suficient de dulce vei avea nevoie de 150 g de zahăr, 3 ouă proaspete de casă și frișcă de 30-35% aproximativ 200 ml.

De asemenea, poți folosi în loc de frișcă, smântână de 20% sau chiar de 10%. Însă, trebuie să știi că asta va reduce puțin din gustul cremos al desertului. Dacă ai de gând să gătești o variantă de cheesecake fără garnituri, doar cu o bază de prăjitură scurtă, atunci poți folosi 150 g de biscuiți și 50 g de unt. Greutatea cheesecake-ului la final va fi de aproximativ 1,5 kg.

Înainte de a începe să pregătești desertul trebuie să scoți ouăle, brânză, frișca și untul din frigider într-un vas. Acestea trebuie scoase cu jumătate de oră înainte de gătit, lăsându-le să se încălzească la temperatura camerei.

După 30 de minute, te poți apuca de gătit baza desertului, strat-ul de nisip. Pentru a face acest lucru, poți lua orice biscuiți care îți plac. Cele mai multe gospodine folosesc biscuiți pentru bebeluși, care conțin unt, nu margarină. Multe dintre gospodine folosesc și biscuiți pregătiți acasă pentru acest desert sau pentru tortul din biscuiți.

Cum se pregătește baza pentru cheesecake?

Pentru a pregăti baza trebuie să macini biscuiții cât mai mărunt posibil. Ulterior trebuie să topești untul în orice mod posibil. De obicei gospodinele folosesc o cratiță cu fund gros, în care pun untul la focul cel mai mic. Apoi lăsând consistența obținută să se răcească puțin.

Ulterior, pune pesmeții într-un castron adânc, peste care trebuie să torni untul răcit. Este important să amesteci fursecurile cu untul foarte bine până se omogenizează. Următorul pasc constă în pregătirea formei în care vei coace cheesecake-ul. Acesta trebuie copt într-un inel de cofetărie, aproximativ de 20 cm diametru.

Pentru a pregăti forma trebuie să formezi fundul din folie pliată în mai multe straturi. Nu trebuie să ungi forma. Dacă coci într-o formă obișnuită, atunci unge fundul și părțile laterale cu ulei și învelește cu grijă fundul cu o folie.

Din moment ce forma este gata trebuie să torni firimiturile de biscuiți pe fund și să le lipește cu grijă cu ceva plat, cum ar fi fundul unui pahar. Ulterior, pune baza pregătită la frigider în timp ce pregătești umplutura.

Cum se pregătește umplutura pentru cheesecake?

Pentru a obține o umplutură perfectă este important să scoți din frigider în prealabil toate ingredientele. Astfel, încât acestea să se încălzească la temperatura camerei, apoi umplutura va fi fragedă și omogenă. La fel se face înainte de pregătirea oricărei prăjituri care conține cremă.

Pentru a pregăti umplutura ai nevoie de un castron mare, în care să pui brânza și zahărul în el, amestecând bine. Ulterior, se adaugă frișca, amestecând din nou. Ulterior trebuie să bați ouăle.

Pentru a obține o cremă de brânză pentru cheesecake nu trebuie să dai prin blender nimic. Acesta nu are nevoie de aerisire, astfel poți să amesteci cu o lingură obișnuită. Ulterior, scoate baza din frigider,  turnând umplutura peste ea. Agită puțin forma pentru a o distribui uniform. Cheesecake-ul se coace timp de 30 de minute la o temperatură de 180 de grade. Apoi oprește cuptorul și lasă cheesecake-ul în el timp de o oră, după care desertul poate fi ornat, scrie BZI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel