Credite în valută. Elena Udrea, solicitări pentru Klaus Iohannis și Victor Ponta
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Liderul PMP, Elena Udrea, în contextul în care francul elvețian a înregistrat în ultimele zile o apreciere uriașă, solicită Guvernului Ponta aprobarea unei Ordonanțe de Urgență prin care toate persoanele care au luat credite în valută să le poată converti în lei la rata de schimb din momentul creditării plus 20%, iar președintelui Klaus Iohannis îi cere să să cheme la Palatul Cotroceni partidele politice pentru a decide un nou pact.

Dacă guvernul va refuza să aprobe o astfel de ordonanță, parlamentarii PMP vor depune amendamente în Parlament în acest sens, a mai afirmat, joi, Elena Udrea, potrivit hotnews.ro.

"Vom depune amendamente la legea de modificare a ordonanței 50, care deja se află în Parlament. Este o inițiativă chiar a PSD", a spus șefa PMP.

Potrivit acesteia, reconvertirea creditului poate fi solicitată atât de bancă, cât și de clienți, astfel că "cei împrumutați își vor putea plăti împrumuturile la o rată acceptabilă", iar "băncile vor face în continuare profit din dobânzi și comisioane", deși nu este "normal ca o bancă să facă profit din fluctuațiile de curs valutar".

Președintele PMP consideră că printr-o astfel de măsură, "statul nu trebuie să intervină financiar" și se elimină riscul ca România să se trezească în situația SUA, Italiei sau Spaniei, unde "statul a trebuit să vină pentru a salva băncile și a naționalizat pierderile".

De asemenea, Elena Udrea a formulat și o solicitare pentru președintele Klaus Iohannis.

"Este vremea pactelor. Îi cerem d-lui președinte Klaus Iohannis, dacă tot a inițiat această modă a pactelor pe subiecte care deja sunt tranșate, să cheme la Cotroceni partidele politice, inclusiv PMP, pentru a decide un pact care să se refere la situația creditelor neperformante din România", în condițiile în care în prezent se înregistrează 6 miliarde de euro întârzieri la plata ratelor și dobânzilor, care ar putea devenit în timp "o bombă socială și economică". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel