Credeai că poți mânca amandine doar de la cofetărie? Iată cum să le prepari la tine acasă!
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Amandinele se numără printre cele mai cumpărate prăjituri dintr-o cofetărie. Iată cum să le prepari la tine acasă.

Ingrediente

Pentru blat 

1 plic praf de copt 

2 linguri cacao 

6 linguri faina 

2 linguri ulei 

6 linguri zahar 

6 ouă

Pentru cremă

300 g ciocolată amăruie

300 ml frișcă lichidă

Pentru sirop

200 ml apă

5 linguri zahăr

esență de rom

Pentru glazură

300 g zahăr

150 ml apă

2 linguri miere

2 linguri cacao

Mod de preparare

Pentru început, se prepară blatul. Se separă ouăle, apoi se mixează gălbenuşurile cu zahărul, uleiul şi apa, până când compoziţia îşi dublează volumul. Toarnă mai apoi şi făina amestecată cu praful de copt și cacao. Bate albuşurile şi se încorporează şi ele în  compoziţia de gălbenuşuri. Tapetează o tavă cu hârtie de copt şi toarnă compoziţia. Dă la cuptorul preîncălzit, până trece testul scobitorii.

Între timp, se prepară crema. Pune ciocolata într-un vas şi amestecă la foc mic, cu frişca lichidă. Când ciocolata s-a topit, se ia de pe foc şi se lasă să se răcească. Prepară şi glazura de ciocolată astfel: într-o cratiţă, se pun apa şi zahărul. Se lasă să fiarbă, până când se topeşte zahărul. Adaugă mierea şi cacao şi se iau de pe foc, notează retete.unica.ro. Taie în două blatul şi însiropează cu un amestec de apă, zahăr şi esenţă de rom. Peste prima jumătate de blat adaugă crema, după care pune şi a doua jumătate de blat însiropată. Taie prăjitura în pătrate de mărime potrivită, după care glazurează fiecare amandină în parte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel