Urmărește emisiunea live
Creatorul de modă Khalid Al Qasimi a murit
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Doliu
Doliu
Creatorul de modă Khalid Al Qasimi, fiul emirului din Sharjah, a decedat în Londra la vârsta de 39 de ani, informează miercuri Press Association.

Prinţul moştenitor şi cel de-al doilea fiu al şeicului Sultan bin Mohammed Al Qasimi, Khalid a înfiinţat casa de modă eponimă în 2016 şi a prezentat colecţii vestimentare în cadrul Săptămânii Modei de la Londra şi Paris. În Emiratele Arabe Unite au fost anunţate trei zile de doliu după aflarea veştii decesului creatorului de modă, considerat un mare filozof şi artist. Fotograful Mariano Vivanco s-a numărat printre cei care i-au adus un omagiu designerului pe care l-a numit îngerul meu.

'Momentul repatrierii trupului neînsufleţit şi programul de rugăciuni urmează să fie anunţate', a precizat tatăl creatorului de modă pe Instagram. Khalid Al Qasimi a studiat arhitectura şi designul vestimentar la Central Saint Martins din Londra şi a fost fratele şeicului Mohammed bin Sultan Al Qasimi, decedat în 1999 ca urmare a unei supradoze de heroină. Emirul din Sharjah l-a găsit pe fiul său cel mare decedat pe podeaua apartamentului ocupat de acesta în reşedinţa familiei, un conac englezesc în valoare de 3 milioane de lire sterline, situat în comitatul Sussex, potrivit unor informaţii din cadrul anchetei.

'Khalid era apreciat pentru modalitatea tenace, dar în acelaşi timp sensibilă, în care a explorat problemele socio-politice, în special cele care vizau Orientul Mijlociu şi relaţia câteodată încordată a acestei regiuni cu statele occidentale, un subiect foarte apropiat de sufletul şi de educaţia sa', se precizează într-o declaraţie publicată pe site-ul casei de modă Qasimi. 'Obiectivul său era de a crea 'o lume de produse lucrate fără cusur, impregnate cu conotaţii sociale şi politice, care să informeze şi să inspire. 'Industria modei a pierdut un mare filozof şi artist', se mai spune în mesaj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel