Creatorul de modă japonez Issey Miyake a murit
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Creatorul de modă japonez Issey Miyake a murit
Creatorul de modă japonez Issey Miyake a murit
Creatorul de modă japonez Issey Miyake, cu o carieră în domeniu de peste o jumătate de secol, a decedat la vârsta de 84 de ani, a anunţat marţi pentru AFP o angajată a biroului său din Tokyo.

A decedat în seara zilei de 5 august, a precizat ea telefonic, refuzând să i se dezvăluie identitatea şi fără să ofere alte detalii despre decesul creatorului. Postul public de televiziune japonez NHK a anunţat de asemenea moartea designerului.

Născut pe 22 aprilie 1938 la Hiroshima (vestul Japoniei), Issey Miyake avea şapte ani pe 6 august 1945 când Statele Unite au lansat prima bombă atomică din istorie asupra oraşului său natal, provocând moartea a 140.000 de persoane şi traumatizând pe viaţă supravieţuitorii.

Creatorul s-a numărat printre supravieţuitori, însă mama lui a murit după trei ani din cauza radiaţiilor. La scurt timp după ce a absolvit universitatea de arte Tama din Tokyo, s-a stabilit la Paris în 1965 şi a studiat la şcoala Camerei sindicale de modă pariziană.

Issey Miyake a fost unul dintre primii creatori de modă japonezi care s-a impus în capitala franceză după ce a lucrat pentru casele de modă Guy Laroche şi Givenchy.

Începând cu anii 1980, şi-a impus stilul unic, utilizând materiale care nu au mai fost folosite până atunci în lumea modei (sârmă, hârtie artizanală japoneză, meşe etc).

A fost cunoscut îndeosebi pentru confecţionarea unor ţinute dintr-o singură piesă şi pentru tehnica pliseurilor. În iunie, o prezentare a a creaţiilor sale a fost pusă în scenă la Paris de Rachid Ouramdane, director al Teatrului naţional Chaillot, show care a reunit manechine, artişti şi o trupă de acrobaţi, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel