Creșteri salarii profesori, între 25 şi 30%. Anunțul lui Cumpănașu
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Preşedintele Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României (CNMR), Alexandru Cumpănaşu, a anunțat, luni, după o întâlnire cu premierul Mihai Tudose, că măririle de salarii pentru cadrele didactice vor fi între 25 şi 30% net, în 2018, în două etape.

"În ceea ce priveşte învăţământul preuniversitar, considerăm că Guvernul a luat o decizie extrem de importantă în urma acestei discuţii extrem de lungi şi anume plata integrală sau aproape integrală a drepturilor salariale ce revin cadrelor didactice din sistemul de învăţământ, pe care le-au câştigat în instanţă, sub rezerva unei noi întâlniri între Coaliţie şi domnul prim-ministru, undeva în luna noiembrie, pentru a vedea sumele care au rămas de la rectificarea bugetară", a spus Cumpănaşu.

Potrivit acestuia, un alt subiect abordat la întâlnire vizează sistemul universitar.

"Este vorba despre sporurile pentru doctorat. La fel şi acestea, în funcţie de banii rămaşi de la rectificarea bugetară vor fi acordate integral, dar decizia va fi luată în luna noiembrie, după ce vedem exact sumele şi într-un echilibru de negociere între membrii Coaliţiei împreună cu Guvernul (...) Un alt aspect important (...) vizează modul în care astăzi se fac angajările în sistemul de învăţământ universitar. Împreună cu domnul prim-ministru şi cu reprezentanţii Guvernului am agreat o formulă simplificată pentru a face aceste angajări", a arătat Cumpănaşu.

[citeste si]

Un alt aspect discutat la întâlnirea de la Palatul Victoria a vizat realizarea de către Guvern, împreună cu CNMR, a unui studiu referitor la principalele domenii de pregătire a tinerilor pentru piaţa muncii.

"Pe baza acelui studiu, Guvernul va acţiona pentru a reduce sau a compensa din ceea ce înseamnă astăzi pregătire în domenii diverse (...) Dau exemple - sistemul IT, sistemul medical, cel de cercetare, unde prioritatea evident există", a explicat Cumpănaşu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel