”Cravata” defectă îl scoate pe Băsescu din pușcărie? Ce spune Abraham
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Înregistrările făcute de Florin Anghel sunt principalele probe în dosarul Mircea Băsescu. Expertiza în cazul acestora este însă neclară, spun apărătorii fratelui președintelui, pentru că obiectul cu care s-a făcut filmarea era stricat, iar stick-urile de memorie erau goale. Poate acest lucru să ducă la invalidarea înregistrărilor și, implicit, la o răsturnare de situație în acest dosar? Avocatul familiei Anghel, Pavel Abraham, susține că nu, și precizează că înregistrările nu sunt alterate, potrivit experților, iar faptul că nu poate fi expertizată cravata nu are relevanță.

"Ce pot să vă spun în mod cert este că expertiza este corectă, după părerea noastră. Nu sunt elemente care să modifice în vreun fel concluzia finală. Sigur, avocatul trebuia să zică și el ceva, dar, în rest, nu avea ce să facă", a declarat Abraham pentru DC News, întrebat dacă poate confirma spusele avocatului Nelu Tașcă, care a invocat probleme ale expertizei.

Înregistrările trimise de familia Angel procurorilor, o parte din ele difuzate la Antena 3, sunt cruciale în acest dosar. De altfel, președintele Traian Băsescu a insistat că singurele probe în acest caz sunt declarațiile "interlopilor" și înregistrările. Dacă înregistrările ar fi anulate, lupta din dosar s-ar reduce la cuvânt contra cuvânt.

Avocatul lui Mircea Băsescu: Cravata nu a fost expertizată, stick-urile sunt goale

Abraham: la fel a fost în cazul Năstase sau Voicu

"Și în alte cazuri, expertize de acest fel, cum au fost Năstase și Voicu, s-a procedat în consecință. De fapt, expertul spune în final că analiza cu mijloacele personale cu privire la faptul dacă sunt intervenții în înregistrările care le-au fost prezentate relevă că n-au fost făcute intervenții și asta este esențial, nu contează aparatul. Că era defectă cravata, nu ridică nicio problemă", ne-a mai spus Abraham.

Avocatul familiei Anghel a arătat că, deși nu au verificat cravata, experții au dedus că filmările ar fi putut fi făcute cu o cameră ascunsă încorporată într-o cravată.

"Expertul a spus că el nu a avut aparatul cu care s-a înregistrat, dar pe parcursul acelor 9 pagini, dacă nu mă înșel, a făcut trimitere la faptul că înălțimea, distanța, relevă posibilitatea să fie făcute cu cravata, dar cravata era defectă", ne-a mai spus Pavel Abraham.

Tehnica prin care se încearcă reabilitarea lui Mircea Băsescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel