Craniul unui bărbat din New York dispărut în 1976, descoperit în Alaska. Cine era și ce s-a întâmplat cu el
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Craniul unui bărbat din New York dispărut în 1976, descoperit în Alaska. Cine era și ce s-a întâmplat cu el / Foto: Pexels
Craniul unui bărbat din New York dispărut în 1976, descoperit în Alaska. Cine era și ce s-a întâmplat cu el / Foto: Pexels
Un craniu descoperit în Alaska aparține unui bărbat din New York dispărut în 1976.

Un craniu găsit în Alaska aparține unui bărbat care a dispărut în urmă cu aproape 50 de ani.  Anchetatorii de la poliția de stat din Alaska au spus că au identificat un craniu, iar după analize amănunțite au constat că acesta îi aparține lui Gary Frank Sotherden, un bărbat din New York, care a fost dispărut din 1976.

VEZI ȘI: Chipul unui bărbat care a murit acum 9.500 de ani, adus la viață de oamenii de știință. Cum arăta - Video în articol

Craniul a fost descoperit de un vânător lângă granița cu Canada în 1997, dar lipsa oricăror rămășițe suplimentare a făcut să fie aproape imposibil de identificat. Aproape 25 de ani mai târziu, anchetatorii au reușit să folosească cercetări avansate de genealogie genetică pentru a analiza amănunțit craniul și pentru a stabili că i-a aparținut lui Sotherden, scrie metro.co.uk.

Ofițerul de Informații al Departamentului de Siguranță Publică din Alaska, Tim DeSpain, a declarat că anchetatorii au fost inspirați să testeze mostre de os din diferite cazuri de răceală, după ce au observat alte succese cu această tehnologie în întreaga țară.

"Aceste probe osoase au trecut apoi prin diferite procese de laborator pentru a genera profile ADN, care au fost apoi încărcate în bazele de date publice ADN", a spus DeSpain.

Ce ar fi pățit bărbatul



Anchetatorii cred că Sotherden a fost victima unui atac de urs, pe baza "formei, mărimii și locațiilor penetrării dinților" pe craniu. Familia lui Sotherden a încercat să-l găsească când a dispărut pentru prima dată în 1976. Au angajat un ghid în sălbăticie pentru a merge pe urmele lui Sotherden, dar a avut un succes limitat.

"Au fost găsite lucrurile fratelui meu. I-au găsit ochelarii sparți și actul de identitate", a spus fratele său Stephen Sotherden pentru New York Times.

De atunci, familia lui Sotherden a presupus că acesta era mort. Au ridicat o piatră funerară într-un cimitir local cu inscripția "Pierdut în Alaska în anii 1970".

Identificarea lui Sotherden este doar cea mai recentă dintr-o serie de succese înregistrate de forțele de ordine prin utilizarea cercetării genealogice pentru a rezolva cazurile vechi.

"Doamna Dunelor"

În noiembrie, anchetatorii au anunțat că au identificat-o în sfârșit pe "Doamna Dunelor" – o femeie care a fost descoperită, după ce a fost ucisă și aruncată pe o plajă de pe Cape Cod în 1974.

Victima a fost identificată drept Ruth Marie Terry, o femeie de 37 de ani din Tennessee. Poliția crede că a fost ucisă cu săptămâni înainte de momentul în care cadavrul ei a fost aruncat lângă Provincetown, Massachusetts. Descompunerea a fost atât de gravă, încât anchetatorilor le-a luat aproape 50 de ani să închidă acest caz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel