Crăciun - Revelion, minivacanță. Destinațiile ”vedetă” preferate de români. Traian Bădulescu: Aici am sesizat o creștere
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Traian Bădulescu și Mircea Drăghici, consultanți în turism au discutat la DC News despre situația din turismul românesc.

Traina Bădulescu a vorbit despre destinațiile ”vedetă” pe care românii le preferă în minivacanța de Crăciun și Revelion.

”Destinațiile preferate sunt în primul rând cele din România. Majoritatea turiștilor, cam trei sferturi, iar regula e valabilă de zece ani, merg în România. Destinațiile de bază rămân foarte clar tot Valea Prahovei, Poiana Brașov, Bran, Moeciu, pentru că sunt în centrul țării, se ajunge ușor la ele. Sunt preferate mai ales de bucureșteni care sunt principalul emitent turistic din România, vorbim de o populație oficial de aproximativ două milioane, neoficial cu rezidenți ajunge la trei milioane poate și mai mult.

Dar am sesizat o creștere ca tendință și pentru orașele turistice. Se înregistrează o creștere pe orașe ca Sighișoara, Sibiu, Brașov. Orașele au o atmosferă frumoasă de sărbători, mai ales cele istorice. Sunt turiști, nu foarte mulți față de cei care merg în stațiunile montane, dar sunt.

Turismul rural e la fel foarte dezvoltat. Nu mai vorbim doar de Bucovina, Bran, Moeciu sau Maramureș. S-a diversificat și paleta de destinații și pentru turismul rural și nu numai. Foarte mult crește de exemplu și județul Neamț care e similar Bucovinei. Are vestigii, tradiții, manăstiri, muzee, cetăți. Există o categorie de turiști care nu mai vor doar să petreacă și să mănânce, vor să și viziteze, să ia parte la obiceiuri și tradiții”, precizat consultantul în turism Traian Bădulescu la DC News.

Totodată, în ceea ce privește destinațiile din afara țării, consultantul spune că Românii încep să se orienteze spre țările exotice, în special fiind la mare căutare orașul Dubai. Și Egiptul sârnește interes, dar din cauza tensiunilor politice nu este o atracție atât de mare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel