CPN al PSD se reuneşte marţi. Calendarul depunerii moţiunilor şi strategia pentru alegerile parţiale - pe ordinea de zi
Autor: Andrei Itu | Publicat pe: 07 iun, 17:14
WhatsApp
CPN al PSD se reuneşte marţi. Calendarul depunerii moţiunilor şi strategia pentru alegerile parţiale - pe ordinea de zi
Consiliul Politic Naţional al PSD se reuneşte marţi. 

Principalele subiecte de pe ordinea de zi sunt calendarul pentru depunerea moţiunii de cenzură şi a moţiunii simple împotriva ministrului Cristian Ghinea şi strategia de campanie electorală pentru alegerile locale parţiale care vor avea loc la finalul acestei luni.

Consiliul Politic Naţional al PSD se reuneşte marţi, de la ora 16,00, la sediul central al partidului. Potrivit unor surse din partid, pe agenda de lucru a acestei şedinţe se află calendarul pentru depunerea moţiunii simple împotriva ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, calendarul pentru depunerea moţiunii de cenzură, precum şi elemente de strategie pentru campania de alegeri locale parţiale.

Guvernul a stabilit ca alegerile locale parţiale pentru primari în 36 de localităţi şi pentru consiliul local din comuna Cojasca, judeţul Dâmboviţa, să se desfăşoare în data de 27 iunie. Conform prevederilor hotărârii de Guvern, perioada electorală va începe în data de 23 mai, candidaturile vor putea fi depuse până cel mai târziu la data de 7 iunie 2021, iar campania electorală va începe în data de 12 iunie 2021.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat săptămâna trecută că social-democraţii vor depune o moţiune simplă împotriva ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, pentru faptul că, 'după cum a recunoscut, a depus Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă fără să citească tot ce conţine el'. 

G Ad:

Întrebat vineri 'care ar fi calendarul pentru moțiunea de cenzură', Ciolacu a spus că 'domnul Ghinea de la Fonduri Europene ne-a deranjat un pic programul cu moțiunea de cenzură. Vom depune întâi moțiune simplă împotriva domnului Ghinea și pe urmă moțiunea de cenzură'. 'Dar ne încadrăm calendaristic.', a subliniat liderul social-democraților.

Decizia PSD vine după ce 'am intrat în analiza PNRR-ului și am văzut cum se încalcă legea grosolan, un conflict de interese, în care companii fac programe naționale ale Guvernului României. Este inacceptabil așa ceva și trebuie să răspundă cineva.'

În continuare, Ciolacu a transmis un mesaj pentru politicienii UDMR și PNL.

'Dacă cei de la UDMR și PNL doresc în continuare să susțină un ministru un potențial infracțional, îi invit să facă acest lucru la moțiunea simplă.', a mai spus el.

În încheiere, Marcel Ciolacu a explicat că 'votul va fi în această sesiune. Până în data de 14 vom avea draftul, am început deja niște discuții cu parlamentari. O să dăm draftul spre analiză draftul spre analiză celorlalți colegi care doresc să voteze această moțiune, de la alte partide, de la PSD nu se pune problema. Avem discuții cu toată lumea!'.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro