Data publicării:

Cozonac fără frământare. Rețeta ușoară pentru masa de Paști

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Dacă vrei un cozonac pufos pentru masa de Paști, dar fără să stai să frămânți, poți încerca această rețetă.

Ingrediente 

500 g făină
25 g drojdie proaspătă
350 ml lapte
100 g zahăr
1/2 linguriţă mică sare
4 gălbenuşuri de ou
50 g unt
3-4 plicuri zahăr vanilat
coaja rasă de la o lămâie (să nu fie tratată)

Umplutură

300 g rahat colorat tăiat cubuleţe
1 cană stafide brune şi merişor (cana folosită să fie una de 300 ml)
rom

Cum se prepară

Într-un vas punem făina, gălbenuşurile de ou şi coaja rasă de la lămâie. Încălzim uşor laptele la care adăugăm zahărul, sarea, zahărul vanilat, untul şi drojdia, potrivit bucatareselevesele.ro. Amestecăm până zahărul şi drojdia se dizolvă, după care turnăm făină şi amestecăm până se omogenizează şi obţinem un aluat omogen. Acoperim vasul cu un prosop curat şi lăsăm să dospească o oră la loc călduţ, până îşi dublează volumul.

Stafidele şi merişoarele se pun la înmuiat în rom, pe perioada cât aluatul dospeşte. După ce a dospit, răsturnăm pe suprafaţa de lucru presărată cu făină aluatul de cozonac şi îl împărţim în 4 bucăţi egale. Fiecare bucată se întinde în formă dreptunghiulară şi se presară cu cubuleţe de rahat şi stafide şi merişoare. Se rulează fiecare parte şi apoi se răsucesc două câte două obţinând astfel două sucituri de cozonac.

Aşezăm suciturile în formele de cozonac tapetate cu hârtie de copt şi le punem la rece (în frigider) pentru o oră, să dospească. Se scot în cele din urmă de la rece, se ung cu gălbenuş de ou şi se pun în cuptorul preîncălzit la copt pentru circa 35-45 de minute (timpul de coacere variază de la un cuptor la altul).

Image by Freepik

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel