Ingrediente
- 170 ml lapte
- 100 g zahăr
- 120 g unt
- 24 g drojdie
- 4 ouă mărimea L
- 450 g făină
- 10 g sare
- 320 g nutella
- 1 ou bătut pentru uns
Cum se prepară cozonacul cu Nutella
Într-un castron încăpător sau în bolul unui mixer cu frământare se amestecă laptele, zahărul și untul timp de 5 minute. Se adaugă drojdia sfărâmată și ouăle și se amestecă încă 5 minute. Făina și sarea se adaugă în două tranșe și se frământă timp de 12-15 minute sau până devine un aluat omogen și ușor lipicios, potrivit retete.unica.ro
Aluatul pentru cozonacul cu nutella se lasă la dospit la loc cald, ferit de curenți de aer timp de o oră sau până își dublează volumul. Apoi, se întinde sub forma unui dreptunghi cu un sucitor. Se întinde nutella pe toată suprafața aluatului și se rulează.
Se tapetează o tavă de cozonac cu foaie de copt. Se pune aluatul în tavă și se lasă la dospit încă 45 – 60 minute. Se unge cozonacul cu ou bătut.
Cozonacul cu nutella se coace timp de 4 minute la 225 grade Celsius și apoi 200 de grade Celsius, până ce trece testul scobitorii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Fructul pe care japonezii îl mănâncă pentru a-și proteja memoria
- SUA încetează furnizarea de rachete Patriot către Ucraina: Spania și Japonia intervin
- Programul Casa Verde Fotovoltaice, deblocat. Laurențiu Neculaescu (AFM): Documentul care e obligatoriu la decontare / video
- Incendiu puternic în zona Aviației din Capitală / Galerie foto - video. Update: A fost emis RO-ALERT
- Florin Piersic a fost operat de urgență. Medicii i-au descoperit o infecție la genunchi
- Firmele chineze se retrag "în subteran" în privința plăților către Rusia. Băncile nu mai au încredere - Reuters
- Cozonac fără frământare. Iese pufos și nici nu te mai chinui
- Ce este „Slow living”-ul și cum poate redefini calitatea vieții în era modernă
- Rabla Clasic și Rabla Plus. Neculaescu (AFM): Banii pentru mașini clasice, în scădere / Cât primești dacă îți cumperi o mașină electrică
- Când vor scădea prețurile locuințelor din România și marea modificare din Noua Casă. Nancu (FNGCIMM) vine cu o veste excelentă
- Traiul dincolo de hotare. O româncă stabilită în Londra: „Să trăiești astăzi în Londra este foarte scump, nu foarte greu”
- INFRAMETEO, la final! Ultimele informații de la ANM: Elena Mateescu anunță la ce să ne așteptăm
- Zodia care este cuprinsă de invidie și nerăbdare. Astrolog: “Adevărata competiție este cu voi înșivă”