Data actualizării:
Data publicării:

Cozonac cu nutella. Rețeta rapidă pentru masa de Crăciun

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Cozonacul cu nutella poate fi vedeta de pe masa ta de Crăciun, anul acesta. Iată cât de simplu este de preparat...

Ingrediente

- 170 ml lapte
- 100 g zahăr
- 120 g unt
- 24 g drojdie
- 4 ouă mărimea L
- 450 g făină
- 10 g sare
- 320 g nutella
- 1 ou bătut pentru uns

Cum se prepară cozonacul cu Nutella

Într-un castron încăpător sau în bolul unui mixer cu frământare se amestecă laptele, zahărul și untul timp de 5 minute. Se adaugă drojdia sfărâmată și ouăle și se amestecă încă 5 minute. Făina și sarea se adaugă în două tranșe și se frământă timp de 12-15 minute sau până devine un aluat omogen și ușor lipicios, potrivit retete.unica.ro

Aluatul pentru cozonacul cu nutella se lasă la dospit la loc cald, ferit de curenți de aer timp de o oră sau până își dublează volumul. Apoi, se întinde sub forma unui dreptunghi cu un sucitor. Se întinde nutella pe toată suprafața aluatului și se rulează.

Se tapetează o tavă de cozonac cu foaie de copt. Se pune aluatul în tavă și se lasă la dospit încă 45 – 60 minute. Se unge cozonacul cu ou bătut.

Cozonacul cu nutella se coace timp de 4 minute la 225 grade Celsius și apoi 200 de grade Celsius, până ce trece testul scobitorii.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel