Cozmin Gușă, ipoteză extremă: Băsescu o sacrifică pe Udrea pentru o altă femeie puternică din PDL. Vezi cine e
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
basescu drea dece
basescu drea dece

Analistul politic Cozmin Gușă crede că Traian Băsescu, din postura sa de "om negru al PDL", îi face un deserviciu Elenei Udrea când o susține pentru președinția PDL. Gușă spune că, de fapt, Președintele l-ar putea sacrifica pe fostul ministru al Dezvoltării pentru a o sprijini de fapt la șefia PDL pe fina sa, Anca Boagiu.

Șansele Elenei Udrea sunt cu atât mai mici cu cat Băsescu o sprijină. Traian Băsescu este omul negru al PDL, iar pe locul 2 este Emil Boc. Asocierea Elenei Udrea cu ei îi aduce un handicap foarte mare.

Fac și un pronostic - Traian Basescu, în cinismul sau, e gata s-o sacrifice pe Elena Udrea in favoarea unui candidat care să-;i anunte candidatura la șefia PDL în prima decadă a lunii martie, iar acel candidat se numeste Anca Boagiu", a declarat Cozmin Gușă pentru ziare.com.

Ceea ce părea un sfat al lui Traian Băsescu pentru Elena Udrea, în legătură cu renunțarea la poșetele scumpe și la tocuri, Gușă spune că e de fapt o trimitere în derizoriu a fostulu ministru al Dezvoltării. "Un argument e felul suburban în care Traian Băsescu s-a referit la Elena Udrea, n-a găsit altceva mai bun decât faptul că trebuie să renunțe la pantofi cu toc și să-si ia poșete mai ieftine, din start poziționând-o într-o postură derizorie", explică Gușă.

"Concluzia - Traian Băsescu, care e o persoană de un cinism greu măsurabil, îi face acum Elenei Udrea un deserviciu similar celui pe care l-a făcut PDL-ului susținându-l în campania de la sfarșitul anului 2012", continuă analistul politic.

Blaga, reflexul comunist al fricii de Servicii

Cozmin Gușă a fost întrebat dacă replica mai moale a lui Vasile Blaga, dată după atacurile lui Băsescu, e  dovadă a fricii șefului PDL față de Președinte. "Lui Blaga îi e frică de ceva, nu de Băsescu, ci de acea parte a serviciilor secrete care îl sprijină pe Băsescu.

Orice politician de modă veche simte furnicături în talpă atunci când discută despre o anumită ostilitate a serviciilor secrete, e un reflex comunist, partid din care Vasile Blaga a facut parte", a răspuns analistul politic.

Traian Băsescu a desființat joi seara actuala conducere a PDL, făcând de multe ori referire la Vasile Blaga. El a catalogat luptele din interiorul PDL drept o "prostie", iar pe Vasile Blaga l-a acuzat indirect de situația în care se află partidul acum și de căderea Guvernului Mihai Răzvan Ungureanu. "Ce-ai frate cu partidul ăsta? Vrei să-l predai la cheie? Vrei să-l pesedizezi?", spunea șeful statului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel