Cozmin Guşă către Traian Băsescu: „nu mai poţi să influenţezi decizii nici în Servicii, nici în Parlament, nici măcar în Guvern.
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Cozmin Guşă i-a adresat o scrisoare preşedintelui Traian Băsescu, în care enumeră, printre altele, aspecte prevăzute în programul de campanie electorală de la prezidenţiale care nu numai că nu au fost rezolvate, ci chiar au fost agravate.

Scrisoarea este cuprinsă în începutul cărţii „Un ospiciu numit România-cronica unui eşec premeditat“, care urmează a fi lansată la târgul de carte Gaudeamus din noiembrie.

„Ce s-a ales Traiane, de discursul anti-corupţie? S-a ajuns la Ridzi şi la Videanu, la Bercea Mondialu şi la dubioşeniile acelea încă neclarificate despre traficul cu armament al fratelui tău. Am atacat împreună corupţia PSD marca 2004, dar corupţia şi hoţia făcută în numele tău, sau poate chiar cu aprobarea ta, sunt şi mai spoliatoare. Ce s-a ales de reforma sistemului de securitate naţională?“, scrie Guşă în scrisoarea din „Ospiciu“. Acesta analizează punct cu punct o serie de promisiuni electorale de-ale lui Traian Băsescu, din campania din 2004, atunci când a câştigat alegerile bucurându-se de un mare val de simpatie şi de încredere.  „Ce s-a întâmplat cu controlul democratic al serviciilor secrete? Ce-a ajuns votul uninominal? Cum de sărăcia e azi mai mare ca înainte? Cum de s-a distrus atât de tare credibilitatea cotei unice? Unde sunt vocile credibile din societatea civilă, care te susţineau la fiecare pas?“, notează Guşă în scrisoarea publicată de Ziare.com

„Vei constata stupefiat că nu mai poti să influenţezi decizii nici în Servicii, nici în Parlament, nici măcar în Guvern. Nimeni nu te mai ascultă, de fapt. Cu toţii par atenţi, eventual aud ce le spui dar, nemaiascultându-te, e evident că nimeni nu te mai respectă“, comentează Cozmin Guşă situaţia actuală a lui Traian Băsescu.

În cuprinsul cărţii „Un ospiciu numit România-cronica unui eşec premeditat“, Guşă analizează starea categoriilor sociale, eşecul elitelor româneşti şi cauzele acestui eşec, precum şi perspectivele pe termen mediu ale românilor.  Cozmin Guşă se află la a doua carte despre realităţilor româneşti, după ce în 2006 a publicat “10 păcate ale României”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel