Cozi uriașe de mașini la ieșirea din Transnistria. Oamenii, speriați că situația ar putea degenera - FOTO în articol
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
 Foto: Pexels
Foto: Pexels
Sunt cozi uriașe de mașini la ieșirea din Transnistria, după ce de dimineață au explodat două turnuri de comunicaţie din zona separatistă.

La punctul de trecere a frontierei administrative cu Moldova de la Varnița, din direcția Bender s-a format o coadă uriașă de mașini care ies din regiunea transnistreană, scrie Ziarul national.md.

Totul se întâmplă după ce canalele de limbă rusă au relatat că au fost semnalate explozii la Parcani, la 13 km de granița transnistreană-ucraineană, precum și că forțele speciale ale enclavei separatiste au fost plasate în alertă maximă. Oamenii par să fie îngrijorați că situația ar putea degenera, așa că pleacă din Transnistria.

Portalul Zona de Securitate.md scrie că s-au format cozi la toate punctele de pe tronsonul liniei administrative. Solicitați de Ziarul de Gardă, reprezentanții Biroului politici de reintegrate au comunicat că împreună cu instituțiile internaționale competente verifică cele întâmplate luni și marți în regiunea transnistreană în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor.

Totuși, Presa din regiunea transnistreană scrie că, cel mai probabil, cozile s-au format în contextul schimbării modului de control la ieșirea din zonă. Anterior, Biroul politici de reintegrare anunța că în perioada 22 aprilie – 04 mai 2022, va fi asigurat un regim simplificat de trecere a persoanelor și a mijloacelor de transport ce vor întreprinde vizite cu caracter privat în localitățile din stânga Nistrului și mun. Bender.

VEZI ȘI: Republica Moldova, în ALERTĂ. Maia Sandu convoacă Consiliul Suprem de Securitate, după exploziile din Transnistria

Detalii despre exploziile de la cele două turnuri de comunicaţie din Transnistria

Două explozii au avut loc marţi dimineaţă în localitatea Maiak, raionul Grigoriopol, din regiunea separatistă Transnistria din Republica Moldova, unde două turnuri de comunicaţie de la centrul de radio şi televiziune au fost aruncate în aer, informează Radio Chişinău, Deschide.md şi Reuters, transmite Agerpres.

În urma exploziilor au fost scoase din funcţiune două antene, care retransmiteau posturi de radio din Federaţia Rusă, scrie aşa-zisul minister de interne de la Tiraspol, potrivit Radio Chişinău.

Prima explozie a avut loc la ora 6:40 şi a doua la 7:05. Nu au fost raportate victime.

Zona unde sunt amplasate cele două turnuri a fost încercuită, iar la faţa locului activează un grup de genişti, potrivit Deschide.md, care aminteşte că luni sediul Serviciului de Securitate de la Tiraspol (MGB) a fost atacat cu lansatoare de grenade. Un obuz a fost găsit în apropierea clădirii. Ferestrele şi uşile sediului MGB au fost sparte, la fel şi ferestrele unor clădiri din apropiere.

Biroul Politici de Reintegrare al Republicii Moldova apreciază că obiectivul urmărit este de a crea pretexte pentru tensionarea situaţiei de securitate în regiunea transnistreană, necontrolată de autorităţile constituţionale, mai scrie Deschide.md.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel