Cozi kilometrice la intrarea în Grecia. Românii își încep vacanța în aglomerație
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sunt cozi de 2-3 kilometri la intrarea în Grecia, la această oră.

În aglomeraţia extremă sunt foarte multe maşini cu număr de România. Potrivit informaţiilor furnizate de cei de la graniţa Kulata - Promachonas, sâmbătă şi duminică circulaţia este foarte intensă la graniţa Kulata Promanchonas, fiind deschişi 24 h din 24 h şi datorită faptului că sunt controale efectuate atât de către bulgari, cât şi de către greci, potrivit Antena 3.

De asemenea, sunt camioane şi sunt şi vreo 20 de autocare şi controalele sunt foarte stricte. Este controlat fiecare turist în parte dacă are testul PCR negativ sau dacă are certificatul de vaccinare.

Întrebat, în luna martie, dacă vor fi deschise mai multe puncte de frontieră pentru turiştii români, pentru a elimina timpul pierdut la cozile interminabile din vamă, inistrul grec a spus: "Este ceva ce încă studiem, analizând scenarii alternative pentru a diminua pe cât posibil disconfortul turiştilor. Vă asigur că vom face tot ce este necesar pentru a menţine combinaţia ideală de siguranţă şi vacanţe plăcute pentru fiecare oaspete român".

"Cursele charter au căzut pe locul doi"

"2021 vine cu un număr foarte mare de zboruri către Grecia. Dacă până acum cursele charter dominau această piaţă, iată că din acest an toate companiile de linie au pus curse de Grecia din multe oraşe ale României. Au pus curse către aproape toate destinații turstice. Cursele charter au căzut pe locul doi, dar, în continuare, foarte mulţi români intenţionează să meargă în vacanţe în Grecia cu avionul. Aceştia sunt în special românii care îşi doresc o vacanţă într-un hotel de 4-5 stele, cu servicii de demipensiune sau All Inclusive. Turiştii români care merg în vacanţă în Grecia cu maşina sau cu autocarul preferă, de regulă, o vacanţă într-un hotel de 2-3 stele sau un apartament, ori cazarea la o vilă de 2-3 stele, pensiuni", a declarat Ciprian Enea, consultant în turism.

Vezi și: Noi reguli, în GRECIA, la plajă. Amenda pentru mască se ridică la 300 de euro 

Vacanță în Grecia 2021, acces, condiții, documente necesare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel