Data publicării:

Prima țară din lume care a anulat obligativitatea vaccinării COVID

Autor: Elena Didila | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto Ilustrativ/Pexels
Foto Ilustrativ/Pexels
Austria a decis să-și suspende vaccinarea obligatorie împotriva Covid-19 pentru persoanele de peste 18 ani, cu câteva zile înainte de a începe aplicarea acestuia.

Austria a decis să-și suspende ordinul de vaccinare obligatorie împotriva Covid-19 pentru persoanele de peste 18 ani, cu câteva zile de a intra în vigoare.Austria a introdus legea pentru prima dată pe 16 februarie, dar a promis că nu o va aplica timp de o lună.A fost prima țară din UE care a adoptat măsura.  Guvernul spune acum că îl consideră disproporționat față de amenințarea reprezentată de varianta Omicron. 


Ministrul Sănătății, Johannes Rauch, a declarat că decizia va fi revizuită din nou în trei luni și ar putea fi reintrodusă dacă o nouă variantă va fi necesară.
Peste 2.500 de persoane sunt tratate în secțiile normale de spital și 182 la terapie intensivă, dar varianta Omicron nu a dus la o creștere a internărilor, așa cum se temea. Ca și alte țări europene, Austria a eliminat restricțiile pentru persoanele vaccinate. Restricțiile rămase, cu excepția regulilor privind măștile, sunt de așteptat să fie ridicate pe 20 martie.

Măsura privind vaccinarea obligatorie în Austria prevedea că cei fără certificat de vaccinare sau o derogare ar putea fi sancționați cu amenzi pornind de la 600 de euro. Verificările privind vaccinarea obligatorie ar fi trebuit să înceapă de pe 15 martie, conform unui articol publicat pe DIGI 24

Femeile însărcinate și cei care nu se pot vaccina fără a-și pune în pericol sănătatea erau exceptați de la lege, potrivit informațiilor de pe site-ul Ministerului Sănătății din Austria. Derogările se aplică și oamenilor care s-au îmbolnăvit recent de Covid-19 și se aplică timp de 180 de zile de la data la care au primit primul rezultat pozitiv la testul Covid-19.

Noua lege, acum suspendată, ar fi durat până pe 31 ianuarie 2024, iar oamenii care refuzau vaccinarea ereau pasibili de o amendă maximă de 3.600 de euro până la de patru ori pe an, dacă nu se află pe un registru de vaccinare cu data desemnată.

„Noi, ca politicieni, avem responsabilitatea de a ne asigura că sistemul de sănătate încă funcționează, că societatea, în ansamblu, poate trăi normal”, spunea la momentul adoptării legii austriece a vaccinarii obligatorie, Karoline Edtstadler, ministrul pentru UE Constituție

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel