COVID-19, valul PATRU. Nelu Tătaru: Nu am avut așa ceva în celelalte valuri
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Nelu Tătaru este de părere că numărul îmbolnăvirilor de COVID-19 a crescut drastic după prima săptămână de școală. 

Medicul Nelu Tătaru trage un semnal de alarmă cu privire la valul patru al pandemiei de coronavirus. Numărul copiilor internați în spital a crescut drastic, iar 20 sunt în stare gravă la ATI. 

”Este mult. La orice interacțiune într-un context de val, te aștepți să crească. Uitați-vă că avem 230 de copii în spital și 20 în terapie intensivă. Nu am avut așa ceva în celelalte valuri. Acest lucru înseamnă că am lăsat puțin deoparte regulile de prevenție și acei copii intră în contact cu persoane nevaccinate. (...) În condițiile în care dorim să păstrăm învățământul față în față, hai să le oferim și condițiile”, a spus Nelu Tătaru la Digi 24.

Ministrul Educației anunță închiderea școlilor 

Din a doua jumătate a lunii octombrie unitățile de învățământ din București ar putea trece în regim online. Acesta a fost anunțul făcut în această seară de către ministerul Educației, Sorin Cîmpeanu. 

”Din păcate, acest lucru era cunoscut, era cunoscut și faptul că această tulpină este mai contagioasă, era cunoscut și faptul că această tulpină afectează și elevii. Din păcate, nu am reușit să înțelegem cu toții importanța vaccinării și în general importanța respectării tuturor măsurilor de protecție sanitară, drept urmare trendul ascendent, spre exemplu, în București, care în luna august a crescut șase ori din perspectiva ratei de infectare, de la 0,13 la 0,78 la mie, a atins astăzi valoarea de 2,57 la mie, ieri a fost 2,44 la mie, alaltăieri a fost 2,33 la mie – dacă se păstrează viteza de creștere în București, spre exemplu, strict matematic vorbind, în a doua jumătate a lunii octombrie vom ajunge la nivelul de 6 la mie, nivel de la care, din păcate, școlile vor trebui să treacă în online. Din fericire, previziunile specialiștilor spun că și în această situație de nedorit în care se va atinge pragul de 6 la mie depășirea acestuia va fi pe o perioadă relativ scurtă, de 10-12-14 zile, după care ne putem întoarce la școală cu prezență fizică pentru a nu continua pierderile pe care le-am avut”, a declarat Sorin Cîmpeanu la B1 TV.

Rata de infectare Covid-19 în municipiul București a ajuns la 2,57 la mia de locuitori. Nu mai puțin de 404 persoane au fost nou confirmate în ultimele 24 de ore, conform celui mai recent raport al Grupului de Comunicare Strategică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel