COVID-19, valul III. Când va fi România lovită. Dr. Cristian Oancea, avertisment: S-ar putea să ne prindă cu spitalele pline
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Dr. Cristian Oancea, managerul spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara, a avertizat că valul III al pandemiei ar putea prinde România cu spitalele pline. 

"În ultimul timp, unii experţi au atras atenţia la nivel internaţional şi naţional că va urma şi valul al treilea al pandemiei, în februarie - martie, şi este posibil ca acest val să ne prindă cu spitalele pline. Vaccinările trebuie obligatoriu făcute antigripal şi antipneumococic. Personal, m-am vaccinat cu ambele, anul acesta.

Dar trebuie să ţinem minte că nu acesta este vaccinul care să ne protejeze de COVID-19. Vaccinările antigripale şi antipneumococice nu protejează de COVID-19, dar, conform unor studii, vaccinarea antigripală reduce cu 40% riscul de infectare cu coronavirus, ceea ce este foarte important. Ele reduc morbiditatea şi mortalitatea la grupurile de risc, inclusiv la personalul medico-sanitar.

Accentuez acest aspect pentru că sunt convins că odată cu apariţia vaccinului va exista iarăşi un curent de conspiraţionişti, care vor spune că sunt metale grele, că omorâm oamenii etc. Ne trebuie inclusiv o lege a vaccinării", a afirmat managerul Spitalului de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara, Cristian Oancea, conform Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel