COVID-19 - Peste 7.000 de bucureșteni s-au înscris pentru a fi testați. Firea: Le este TEAMĂ în cazul unui test pozitiv. Apel către Tătaru
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că, în două zile, s-au înscris peste 7.000 de bucureșteni pentru a fi testați pentru COVID-19, însă a explicat că sunt mulți care se tem în cazul în care testul va fi pozitiv. 

Primarul Capitalei a explicat, într-o conferință de presă, că au fost bucureșteni care au subliniat că le este teamă ca, în cazul în care testul va ieși pozitiv, ei fiind asimptomatici, să nu fie supuși rigorilor legii, să fie internați până la două teste negative. 

Gabriela Firea a anunțat că s-au înscris pentru testare 7.768 de bucureșteni. 

”Aș vrea să fac o precizare. Ne-au sunat foarte mulți bucureșteni și ne-au spus că ar dori să se testeze să afle dacă sunt infectați și nu au simptome, dar le este teamă că dacă rezultatul va fi pozitiv, vor ajunge la spital” a spus Gabriela Firea, vorbind despre cum ar putea proceda astfel încât rezultatul să fie comunicat persoanei testate și să nu fie urmată procedura legală, aceea în care spitalul de stat sau clinica privată să transmită automat rezultatul către DSP, care să înceapă ancheta epidemiologică. 

”Poate că nu ar fi rău ca Ministerul Sănătății să analizeze dacă nu s-ar putea și-n țara noastră să se aplice un model european, brevetat cu succes în Germania, spre exemplu, ca persoanele pozitive, dar fără simptome, pe o declarație pe propria răspundere a sa și a familiei, să rămână acasă în condițiile în care există posibiliitatea unei camere separate pentru persoana respectivă” a spus Gabriela Firea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel