Data publicării:

COVID - 19, noul coronavirus. Biserica, în mijlocul unor tensiuni ca la referendum. Ben-Oni Ardelean: Se întâmplă ca în SUA

Autor: Mihai Ciobanu | Categorie: Stiri
WhatsApp
patriarhia_romana
patriarhia_romana
Deputatul PNL Ben-Oni Ardelean a vorbit despre tensiunile care au apărut acum, în contextul coronavirusului, între reprezentanţii bisericii şi cei care susţin chiar şi închiderea lăcaşelor de cult, pentru evitarea infectărilor. 

Ben-Oni Ardelean a făcut o paralelă între ceea ce se întâmplă acum în România între susţinătorii bisericii şi cei care cer inclusiv închiderea lăcaşurilor de cult, cu situaţia din SUA în care disputa dintre susţinătorii Pro-Life şi Pro-Choice s-a acutizat. 

"Aici intrăm într-o dezbatere veche pe piaţă şi extrem de acută în alte locuri. A fost oarecum acutizată şi în momentul referendumului din România, fiind acutizată acea dezbatere între susţinătorii Pro-Life şi Pro-Choice. E o tensiune foarte mare, uitaţi-vă în America, dacă vreţi exemple clare de acolo, când toată zona aceasta a izbucnit în momentul în care Pence a participat la cel mai mare marş pro-viaţă, când Trump, anul acesta, a participat la acest marş de câteva milioane de oameni, precum şi toate celelalte decizii luate în acest sens (...) toate aceste lucruri nu au făcut nimic altceva decât să acutizeze o tensiune foarte mare.

La noi a avut un singur momentum în care s-a acutizat, la referendum. Acum, cu coronavirusul, sunt voci de-o parte şi de cealaltă în susţinerea acestei chestiuni", a declarat Ben-Oni Ardelean.

VIDEO: 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel