COVID-19, cine a GREȘIT în România? Daniel Coriu: Când va trece, trebuie să găsim vinovați. Moral și penal
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Facebook / Daniel Coroiu
Foto: Facebook / Daniel Coroiu
Profesorul Daniel Coriu, președintele Colegiului Medicilor din România, consideră că atunci când va trece pandemia COVID-19, ”trebuie să găsim și niște vinovați. Nu numai moral, ci și penal, pentru că au fost făcute niște greșeli.”

Profesorul Daniel Coriu, președintele Colegiului Medicilor din România, susține că România trece printr-o creștere impresionantă a numărului de infectări cu coronavirus, iar multe dintre decese s-ar fi putut evita dacă s-ar fi luat măsuri din timp pentru a limita apariția și extinderea valului patru al pandemiei COVID-19. 

Mai mult, Daniel Coriu consideră că ”cineva trebuie să răspundă” pentru situația actuală în care se află țara noastră. 

"Când va trece de această pandemie, trebuie să găsim și niște vinovați, nu numai moral, ci și penal, pentru că au fost făcute niște greșeli. Cineva trebuie să răspundă, ca aceste greșeli să nu se mai repete. De ce nu s-a acționat, pentru că tot ce facem noi acum trebuia făcut încă din vară? Cu pașaportul verde, care e o chestiune corectă, cu testarea obligatorie a personalului medical, cu vaccinarea personalului medical...Toate acestea sunt lucruri puteau fi făcute încă din vară, când s-a discutat la Guvern, la minister. De ce nu au avut curaj să le implementeze atunci?", a declarat profesorul Coriu la RFI

”Suntem într-o situație tragică”

Profesorul Daniel Coriu a mai susținut în interviul acordat că printre măsurile care ar trebui luate imediat se numără carantinarea unor orașe și vaccinarea.

”Suntem într-o situație tragică. Spitalele sunt pline, nu mai avem unde pune pacienții, iar boala se transmite. Noi trebuie să facem totul pentru a bloca transmiterea bolii, să vaccinăm oamenii și să mai salvăm vieți. Este o situație critică pentru România. Dacă cei care pot să facă ceva și nu o fac, au o problemă”, avertizează Daniel Coriu.

Peste 10.000 de infectați și 261 de decese, în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 18 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.467.401 cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 5.830 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.245.422 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 10.141 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 145 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Până astăzi, 42.042 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 17.10.2021 (10:00) – 18.10.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 261 decese (134 bărbați și 127 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel