COVID-19. Ce se întâmplă cu copiii care au ambii părinți în spital
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Mădălina Turza, președinta Autorității pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții, a explicat ce urmează să se întâmple în cazul copiilor care au ambii părinți internați în spital din cauza infectării cu coronavirus.

Copiii cu ambii părinți spitalizați din cauza noului coronavirus vor fi preluați de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, urmând să stea în izolare, până la testare.

"Protecția Copilului nu ia copiii nimănui!"

"Există o procedură de siguranță, pentru situații excepționale ca o măsură de protecție a copiilor aflați în situația în care se îndeplinesc cumulativ următoarele condiții: 1. Dacă ambii părinți ai copilului cu dizabilitate se îmbolnăvesc și necesită SIMULTAN spitalizare și 2. Dacă copilul este sănătos și nu s-a identificat nicio rudă, familie extinsă, prieten, care să îl îngrijească până la însănătoșirea unuia dintre părinți.

La solicitarea părintelui, DGASPC-ul (Protecția Copilului) poate oferi sprijin prin preluarea copilului până la revenirea părintelui", explică Mădălina Turza, președinta Autorității pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții, pentru edupedu.ro.

"Protecția Copilului" nu ia copiii nimănui!", a mai precizat Mădălina Turza, după ce mai mulí părinți au întrebat de ce intervine DGASPC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel