Covid-19 a intrat în pușcăriile de la Jilava și Gherla! Cine sunt infectații
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Un al doilea angajat al Penitenciarului Bucureşti-Jilava şi unul de la Penitenciarul Gherla au fost confirmaţi pozitiv la testul pentru COVID-19, informează joi Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP).

'Astăzi (...) un al doilea angajat al Penitenciarului Bucureşti-Jilava a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Poliţistul de penitenciare îşi exercita atribuţiile de serviciu în sectorul administrativ şi nu a interacţionat cu persoane private de libertate', menţionează ANP.

Conform sursei citate, contacţii identificaţi au fost scoşi din serviciu şi vor rămâne la domiciliu, urmând a fi aplicate recomandările Direcţiei de Sănătate Publică Ilfov. Spaţiile de lucru sunt dezinfectate. Se asigură, de asemenea, continuitatea activităţilor specifice, în baza planificărilor, arată ANP.

'Referitor la primul caz confirmat în cadrul aceleiaşi unităţi, în data de 21.04.2020, menţionăm că, pe lângă testarea specifică a celor 33 de cadre identificate contacţi, Direcţia de Sănătate Publică Ilfov a comunicat posibilitatea efectuării de teste inclusiv în rândul deţinuţilor contacţi', precizează ANP.

Un prim caz confirmat pozitiv COVID-19 la Penitenciarul Gherla

Totodată, Administraţia Naţională a Penitenciarelor a anunţat şi un prim caz confirmat pozitiv COVID-19 la Penitenciarul Gherla - un angajat care îşi desfăşura activitatea în sectorul de deţinere.

'În prezent, se efectuează verificări pentru stabilirea contacţilor, teste specifice urmând a fi aplicate conform indicaţiilor Direcţiei de Sănătate Publică Cluj. Măsurile de scoatere din serviciu şi înlocuire cu personal de rezervă, precum şi cele de dezinfecţie se implementează inclusiv în acest caz', anunţă ANP. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel